Când ajung primele roșii românești în piețele din Timiș

Publicat în 24 mai 2018
Primele roșii livrate prin programul destinat cultivatorilor de tomate vor ajunge pe piață, în Timiș, până la finalul lunii. Termenul este avansat de directorul Direcției Agricole Județene, Doru Ioan Petanec, care spune că interesul legumicultorilor timișeni a crescut...

Un fermier din Timiș, care relansează rasa rațcă pe cale de dispariție, pus pe drumuri de o o eroare de soft

Publicat în 22 mai 2018
Un fermier din județul Timiș relansează o rasă de oi bănățene. Oile din rasa rațcă, deși pe cale de dispariție în Banat, oferă indici de performanță remarcabili. Este concluzia la care a ajuns Florin Vâșcu de la Diniaș, județul Timiș, care a înființat aici cea mai mare fermă de...

Rețeta fermierului care cultivă una dintre cele mai mari suprafețe protejate cu legume din Caraș-Severin

Publicat în 21 mai 2018
Una dintre cele mai mari suprafețe protejate cu legume din județul Caraș-Severin se află la Jupa, lângă Caransebeș. Este o investiție demarată de Alin Bona, fermier care lucrează o suprafață mai mare de un hectar cu legume din care, pe jumătate, a construit solarii. Fermierul a...

FOTO/ “Diminețile satului” cu gospodarii din zona Buziașului

Publicat în 12 mai 2018
Emisiunea “Diminețile satului” de duminică, 13 mai, de la ora 8:00, vă invită în zona Buziaș, la Sârbova, la ferma familială a lui Dan Ioan Unipan, cu activități principale legate de vacile de lapte și de oi, și la Hitiaș, unde Bogdan Gheorghe Dumitru se ocupă de solarii, păsăr...

Rețeta distrugerii fabricii de brânzeturi de la Liebling, înființată în 1921

Publicat în 09 mai 2018
Localitatea Liebling din județul Timiș era, pe vremuri, celebră în toată țara pentru brânzeturile produse aici. Înființată încă din anul 1921 de familia Neumann, fabrica de brânzeturi procesa laptele adus de crescătorii de vaci din întreaga zonă. Perioada de glorie a cunoscut-o...

Un profesor de sport din Cornereva a dat tonul afacerii cu sucuri naturale din merele produse în propria livadă

Publicat în 07 mai 2018
Un investitor din județul Caraș-Severin a reușit să transfere savoarea a fructelor proaspete în sucuri naturale. Și dacă, pe vremuri, bătrânii veneau cu carul cu mere de la munte la pustă, acum merele vin la cutie. Primul producător de sucuri naturale din Caraș-Severin se numește...

O orădeancă a prezentat la Londra un produs alimentar unic în lume

Publicat în 06 mai 2018
Un produs alimentar unic în lume, a fost prezentat de o româncă din Oradea, în premieră mondială, la un târg de alimente naturale din Londra. Numit fructonată, acesta este obţinut fără zahăr, fără fierbere şi fără aditivi, din culturi ecologice. De profesie inginer în industria...

Rezervoare gigantice la Cramele Recaș

Publicat în 04 mai 2018
Șase noi rezervoare pentru fermentarea vinurilor roşii cu o capacitate totală de 240.000 de litri au ajuns astăzi la Cramele Recaş. Compania producătoare de vinuri doreşte să îşi extindă achiziţiile de struguri de la producători din ţară şi are nevoie de un număr mai mare de...

Cel mai scump ardei iute din lume este cultivat în apropierea Timișoarei

Publicat în 04 mai 2018
Cel mai scump ardei iute din lume este cultivat în imediata apropiere a Timișoarei de unul dintre foștii viceprimari ai orașului. Adrian Orza, actual consilier local independent din Timișoara, mare pasionat de agriculturã bio, în special de ardei iuți, crede cã a dat lovitura....

Un cărășean a reușit să aducă în supermarket și la export două tipuri de salată bănățeană cu ciuperci

Publicat în 26 apr. 2018
Două reţete de salată bănățeană de ciuperci au devenit sursa de bunăstare a unui etnic german din județul Caraș-Severin. La Bocșa se produc singurele două produse atestate tradițional din Banatul Montan. Este vorba despre salata mixtă de ciuperci ca la Wolfsberg și sal...

AUDIO/ FOTO/ Mai mulți producători cărășeni și-au unit forțele într-o cooperativă condusă de preotul din Zorlențu Mare

Publicat în 23 apr. 2018
Ideea de cooperativă agricolă renaște la Zorlențu Mare, în județul Caraș-Severin, ca o formă modernă  de asociere. O mână de tineri producători din zonă s-au gândit că, sub umbrela unei cooperative, vor rezolva mai ușor problemele de piață. Astfel a apărut cooperativa “Valea...

Povești cu gospodari bănățeni, duminică, la “Diminețile satului”

Publicat în 21 apr. 2018
Emisiunea „Diminețile satului” de duminică, 22 aprilie, între orele 8:00 și 9:00, vă invită la Ohaba Forgaci, unde veți cunoaște un tânăr pasionat de creșterea porcilor, în special de rasa Mangalița, dar și de solarii, precum și o familie de gospodari trecuți de 80 de ani, care...