Agricultorii din Timiș afectați de secetă pot cere evaluarea pagubelor

Publicat în 23 Iul 2017
De luni, agricultorii din Timiş a căror producţie este afectată de secetă pot solicita primăriilor să facă evaluarea pagubelor. Decizia a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – spune preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş,...

Seceta a afectat recolta de ciuperci sălbatice din Arad

Publicat în 22 Iul 2017
Seceta a afectat serios recolta de ciuperci sălbatice din judeţul Arad. Culegătorii de pe Valea Mureşului se plâng că dacă în alţi ani pădurile erau pline, în această vară nu au găsit încă ciuperci prin pădurile judeţului. În judetul Arad sunt 102.000 de hectare de pădure aflat...

📷🔊 La Timișoara a fost organizată prima degustare profesionistă de roșii

Publicat în 14 Iul 2017
Hibrizii de roșii creați de cercetătorii de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului au trecut primul test public. În premieră pentru țara noastră, creatorii celor patru hibrizi au organizat o degustare de roșii. Au pregătit o varietate de 12 roși...

📷🔊 Cercetătorii bănățeni pe cale să creeze roșia perfectă

Publicat în 10 Iul 2017
După patru ani în care au căutat și tezaurizat soiurile de tomate tradiționale din vestul țării, un grup de cadre didactice de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, coordonat de prof. univ. dr. Radu Șumălan, a pornit un intens program din car...

📷 Despre oameni și munca lor fără oprire în agricultură, duminică, la “Diminețile satului”

Publicat în 24 Iun 2017
Emisiunea „Diminețile satului” de duminică, 25 iunie, vă invită să cunoașteți o familie din Hitiaș, cu trei generații implicate în creșterea oilor, apoi un scurt popas la Diniaș, unde un sârb din localitate a transformat casa moștenită de la bunica soției într-un restaurant plin...

România, principal exportator de cereale din UE. Cei mai mulți cultivatori sunt în Timiș

Publicat în 21 Iun 2017
România a devenit principalul exportator de cereale din Uniunea Europeană. Afacerile din sectorul cerealelor s-au dublat în decurs de şapte ani în România, ajungând, în 2015, la peste 16 miliarde de lei, se arată într-o analiză realizată de compania KeysFin. Peste 7000 de firme,...

Subvenție specială pentru micii fermieri din vestul țării

Publicat în 20 Iun 2017
Producătorii de lapte din vestul ţării, care dețin între trei și nouă capete și nu s-au încadrat la plata Sprijinului Cuplat Zootehnic sunt aşteptaţi la sediile APIA pentru a depune cereri de subvenții. Termenul limită este şapte iulie. Este vorba despre de un ajutor excepțional,...

Despre produse românești de calitate, duminică, la “Diminețile Satului”

Publicat în 18 Iun 2017
Emisiunea “Diminețile Satului” de duminică 18 iunie, de la ora 8:00, îl are în prim-plan pe domnul Ardelean Coraș, care în urmă cu 18 ani a pornit la Mașloc o mică afacere, ajunsă astăzi la maturitate și recunoaștere, în primul rând la nivelul județului Timiș. Când a început nu...

Se apropie termenul limită pentru subvenționarea serviciilor de silvomediu și conservarea pădurilor

Publicat în 13 Iun 2017
Vineri, 15 iunie, este ultima zi de depunere a cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”. Toate documentele necesare accesării schemei de ajutor de stat sunt publicate pe site-u...

Agricultură autonomă sau asistată de om?

Publicat în 12 Iun 2017
Apar multe noutăți în domeniul agricol. Unele bizare, altele cu fundament științific. Vă propunem acum o analiză scurtă: cum preferați? Agricultura să fie asistată de om sau mașinile pot fi lăsate să facă toată treaba în locul nostru? Videoreportaj de Radu Micu

🎥📷🔊 Banat Agralim și-a deschis porțile la Timișoara

Publicat în 27 Mai 2017
Târgul Banat Agralim este deschis, la final de săptămână, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara. Ediția din acest an reunește peste 150 de fime expozante din cele mai variate domenii. Este vorba despre firme din industri...

Povestea belgianului stabilit la Berzovia unde cultivă șofran

Publicat în 22 Mai 2017
Şofranul sau aurul roşu se numără printre cele mai scumpe condimente din lume, iar la înfiinţarea culturii este foarte important solul. Pentru țara noastră, șofranul este o cultură exotică, dar una care poate fi extrem de profitabilă dacă reușești să te impui pe o nișă de piață...