Fabrica ce va produce pâine după o rețetă elvețiană se deschide în toamnă la Mănăștiur
Articol de Radio Timișoara, 26 iulie 2016, 09:56
Reprezentanții companiei elvețiene Cornu Boulangerie au purtat discuții pentru realizarea investiției estimate la 60 de milioane de euro în zona Timișoara sau la Lugoj. Într-un final a fost ales Mănăștiurul. Pe șantierul fabricii, care a fost deja ridicată, l-am găsit și pe președintele director general al grupului elvețian, Marc Andre Cornu, care a explicat ce se va produce în fabrica din Timiș:
Activitatea se referă la producția de produse fără gluten, este vorba despre un singur tip de produs pe prima linie care va fi funcțională. E o pâine crocantă fără gluten. Acest tip de produs nu se găsește pe piața din România. O mare parte a producției va fi exportată.
Marc Andre Cornu a evitat să avanseze o cifră finală a investiției, dar a declarat că pentru prima linie de producție, ce urmează să fie deschisă în toamnă, investiția a depășit cinci milioane de euro. Un localnic întâlnit la intrare în sat s-a plâns că fabrica elvețiană a luat din pășunea satului. Cei mai mulți dintre localnici sunt, însă, bucuroși de noua investiție din comună și au depus deja CV-uri pentru un loc de muncă.
Atât reprezentanții firmei elvețiene, cât și primarul Ionel Curuți dau asigurări că fabrica de la Mănăștiur nu va crea niciun fel de probleme de mediu.
Finalizarea investiției de la Mănăștiur este programată pentru anul 2019. După tuturor liniilor de producție, în fabrica de produse de panificație de la Mănăștiur vor lucra 300 de angajați.
Ascultați reportajul în format audio realizat de Daniel Dancea: