Tort din brânză de capră sau telemea cu mirodenii, bunătăţi la Târgul Bio de la Timişoara
Tort din brânză de capră, telemea cu mirodenii şi suc de mere bio – sunt produsele naturale pe care le expun tineri fermieri din toată ţara, veniţi în fiecare săptămână la Timişoara.
Articol de Radio Timișoara, 12 iulie 2014, 12:51
În oraşul de pe Bega funcţionează, la fiecare final de săptămână un târg de produse bio, din grădinile tinerilor fermieri, spun organizatorii. Tot mai mulţi timişoreni interesaţi de hrană sănătoasă se reîntorc la târgul organizat săptămânal în spaţiul oferit de La Căpiţe, pe malul canalului Bega.
Pornit ca o iniţiativă de susţinere a tinerilor fermieri din vestul ţării, târgul s-a extins astfel că acum vin fermieri Timiş dar şi din Braşov sau Satu Mare.
Alexandru Bran este un tânăr fermier din localitatea Cincu, judeţul Braşov, şi spune că vine în fiecare weekend cu brânză organică de capră, ulei presat la rece dar şi confecţii.
Un producător din judeţul Timiş este Adrian Bumbar care are o fermă de 140 de capre la Sânandrei. Fermierul propune torturi din brânză de capră dar şi brânză telemea cu mirodenii, mărar, ceapă roşie sau chimion.
Din judeţul Satu Mare, de la Homorodu de Jos, vine Daniela Pop care oferă timişorenilor suc de mere bio. Daniela Pop spune că livada din care au fost culese merele are peste 5 hectare şi cuprinde doar soiuri rezistente la boli şi dăunători.
Târgul bio este deschis în fiecare sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 şi 14:00.