Horia Mihail: De ce să distrugem ceva bun?
Articol de Radio Timișoara, 6 noiembrie 2016, 16:50
Radio România chiar îşi face treaba şi îşi face treaba extrem de bine, şi din punct de vedere al informării corecte şi imparţiale a ascultătorilor, cât şi din punct de vedere al diversităţii de programe, atât cele de divertisment, culturale, ştiri. Am mai spus, cred că este o aberaţie că această taxă sa fie eliminată! Să fim serioși, nu sărăcește nicio familie în România, valoarea este Eu sunt Radio Romaniade 2 lei si 50 de bani lunar. Mai ales că, uitați-vă în lege, sunt foarte multe familii care sunt exceptate de la plata taxei. Să nu uităm că radioul public face ca România să fie mândră, suntem ambasadori ai României în întâlnirile EBU, ABU și așa mai departe. Președinți de radiouri și televiziuni din alte țări, pe care am avut ocazia să-i întâlnesc erau entuziasmați de ceea ce se întâmplă la radioul public din România.
De ce să distrugem ceva bun? Eu mă bucur că fac parte din familia Radio România.
Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu remarcă valoarea editorială a emisiunilor Radio România şi faptul că eliminarea taxei radio reprezintă o încercare de a atrage capital electoral.
Cred că, în continuare, este singura sursă adevărată de informaţie şi cultură, fiindcă nu se poate compara Radio România, din punctul acesta de vedere, cu niciunul dintre radiourile private. Mi se pare penibilă de-a dreptul. Dacă nişte politicieni au ajuns să îşi facă capital pentru astfel de decizie înseamnă că, în toţi aceşti ani, aceşti politicieni au dus pur şi simplu ţara de râpă, înseamnă că este un dezastru naţional. 2,50 lei, astăzi, nu mai costă absolut nimic.
Legea a fost adoptată de Parlament şi se află în prezent la Preşedinţie pentru promulgare.
Sursa: Radio Romania Actualitati