Campioane naționale și câștigătoare de cupe europene în echipa de handbal feminin SCM Timișoara
Secția de handbal feminin a SCM Timișoara a anunțat primele transferuri pentru viitorul sezon, în care echipa va fi înscrisă în liga secundă. Formația pregătită de Lucian Ghiulai a semnat înțelegeri atât cu jucătoare originare din Timișoara, cu experiența primei divizii, cât și cu jucătoare consacrate, cu palmares impresionant pentru o divizionară secundă.
Articol de Gabriel Toth, 23 mai 2017, 09:15
Cel mai sonor nume înregimentat de SCM e Jelena Markovic. Muntenegreanca în vârstă de 27 de ani evoluează pe postul de inter dreapta și a jucat ultima oară tot în România, la prim-divizionara SCMU Craiova. Jankovic a evoluat cinci ani pentru Buducnost Podgorica, fiind în lotul formației muntenegrene la câștigarea Cupei EHF în 2010 și a Ligii Campionilor în 2012. A mai evoluat în țara natală pentru Petrol Bonus Podgorica și WHC Biseri, iar în străinătate la Lokomotiva Zagreb, Iuventa Michalovce (Slovacia), Blomberg-Lippe (Germania) sau ATH Handball (Franța).
SCM a mai acontat două jucătoare pentru postul de coordonator de joc: Ioana Rădoi, în vârstă de 31 de ani, e soția rugbystului de la Timișoara Saracens, Andrei Rădoi, și are în palmares titlul național cu HCM Baia Mare în 2014. Pe același post a sosit Sabine Klimek, jucătoare în vârstă de 26 de ani, originară din Timișoara, care a evoluat pe prima scenă la HCM Baia Mare, Mureșul Târgu Mureș și HC Zalău.
Tot timișoreancă e și Loredana Sas, care are 26 de ani și evoluează pe postul de extremă stângă. Medaliată cu bronz la juniori alături de LPS Banatul, ea a mai evoluat pentru Universitatea Timișoara, Rulmentul Brașov și CS Timișoara. În paralel, practică și fotbalul, fiind componentă a prim-divizionarei feminine CFR Timișoara.
„Mă bucur că antrenorul Lucian Ghiulai a reușit să creeze nucleul acestei echipe și să pună bazele unei formații ce vrea să ajungă în prima ligă. Vom completa lotul cu tinere foarte talentate, majoritatea din zona de aici. Suntem realiști și ne gândim că omogenizarea va fi o problemă, e inevitabil pentru un club care e la început, dar ne bazăm și pe faptul că nivelul ligii a doua e redus și echipa se va exprima tot mai bine pe măsură ce vor trece etapele. A și fost o perioadă fără performanțe pentru handbalul feminin de junioare, spre deosebire de baschet, unde junioarele au fost tot timpul pe la turnee finale și au avut rezultate excelente”, a afirmat Radu Țoancă, președintele SCM Timișoara.
„Îmi doresc ca jucătoarele timișorene de la Centrul Național de Excelență să se întoarcă acasă, dar deocamdată atât putem confirma ca transferuri certe. E greu să pornim de la zero, banii nu sunt foarte mulți și de aceea negocierile decurg mai lent. E totuși un obiectiv greu, dar îndrăzneț pentru ca handbalul feminin din Timișoara să fie din nou reprezentat în prima ligă”, a spus și Dan Dumitru, managerul secției de handbal SCM Timișoara.