Localnicii din Săvârșin reacționează față de neînțelegerile apărute în familia regală
Localnicii din comuna arădeană Săvârșin, locul preferat al Regelui Mihai, se declară surprinși de modul în care se comportă unii membrii ai familiei regale cu fostul principe Nicolae.
Articol de Radio Timișoara, 10 noiembrie 2017, 18:09
Comunitatea din Săvârșin consideră că familia trebuie să fie unită la greu și se declară suprinși de modul în care familia regală comunică prin intermediul presei.
“Mi-s foarte mânioasă și necăjită. Oare de ce nu primesc pe nepotul său că e nepot, sânge din sângele lor. Îmi pare foarte rău că am văzut la televizor că nu l-au primit, că e nepotul lor”, spune o localnică din Săvârșin.
“Ne pare rău de starea în care se află Regele, dar noi încă mai sperăm să se facă bine. Majestatea Sa, Regina a fost la noi prima dată. Despre Majestatea Sa, Regele, îl văd ca un model de înțelepciune, de bunătate, un om bun”, spune un localnic care mărturisește că s-a aflat printre cei șapte călăreți care l-au întâmpinat pe Regele Mihai la sosirea la Săvârșin.
Casa Regală a anunţat, luni, că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei, iar marţi a fost făcut anunţul că Regele Mihai I al României a fost împărtăşit, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta.
Ulterior a apărut şi scandalul de la uşa reşedinţei regelui. Casa Regală a anunţat că nepotul Regelui, fostul principe Nicolae, ar fi încercat să intre cu forţa în reşedinţă şi că a reclamat cazul la Poliţia din Elveţia. Fostul principe a cerut public membrilor Famiei Regale ca să-l lase să-şi vadă bunicul, acuzând că în clipe de greau suferinţă pentru Majesatea Sa, cei apropiaţi nu pot fi cu el. Au urmat apoi comunicate date de către mama lui Nicolae, Principesa Elena, şi fostul principe, în care cei doi declarau că s-au dezamăgit reciproc.
Domeniul Regal de la Săvârşin castelul construit în perioada 1650-1680. Castelul a intrat în proprietatea Regelui Mihai în 1943, prin cumpărare, dar a fost confiscat de regimul comunist în 1948, revenind în proprietatea Casei Regale în 2001.
Lucrările de restaurare au fost încheiate în octombrie 2015, după opt ani şi o investiţie realizată cu fonduri private care a depăşit un milion de euro.