City Business Centre reprezintă Timișoara la German Design Awards
Complexul de clădiri de birouri din Piaţa 700 din Timişoara va fi prezentat luna viitoare la o expoziţie de specialitate, ce va fi organizată la Frankfurt.
Articol de Radio Timișoara, 11 ianuarie 2018, 20:25
Proiectul City Business Centre a fost ales în cadrul unei gale organizată în Germania. Arhitectul care realizat lucrarea, Vlad Gaivoroschi spune că selectarea proiectului de la Timişoara îl onorează, fiind o carte de vizită pentru oraş şi pentru ţară.
„Lucrarea City Business Centre din Timișoara a fost selecționată de juriu, deci nu noi am trimis-o, asta e bine de știut. Juriul german a selecționat-o pentru German Design Awards. Aceasta este o manifestare care are mai multe secțiuni și e foarte focusată pe design – design de obiect – dar are și o secțiune de arhitectură. Sunt zeci de proiecte de arhitectură din toată lumea. Lucarea noastră va fi prezentă într-o prezentare multimedia alături de altele la Angewandte Kunst Museum din Frankfurt începând din 9 februarie. Prezența în muzeu, asta este foarte onorant”, spune arhitectul Vlad Gaivoroschi,
Ovidiu Şandor, timişoreanul care a realizat investiţia în Complexul de Birouri din Piaţa 700 a declarat că selctarea proiectului de către specialiştii germani confirmă că tot ce s-a realizat este de calitate. Antreprenorul a subliniat, în context, importanţa arhitectului şi a proiectantului în realizarea unei construcţii.
„Până acum în România rolul arhitectului și al proiectanților a fost, de multe ori, subapreciat. Cred că o clădire frumoasă nu se realizează doar cu constructori buni sau cu meșteri pricepuți, ci lucrurile încep de fapt de la calitatea arhitecturii și calitatea proiectării. Acolo se pot alege soluții estetice și funcționale potrivite sau greșite, acolo se pot alege soluțiile tehnice scumpe sau ieftine, bune sau greșite. Cred că, în general în România, multe proiecte mari suferă din punctul acesta de vedere în sensul se alocă prea puțin timp și probabil, uneori, prea puțini bani pentru partea de arhitectură și proiectare”, consideră Ovidiu Șandor.
Investitorul timișorean mai spune că neglijarea arhitecturii şi a proiectării duce la complicaţii care fac ca lucrarea să coste în final mai scump decât ar fi costat dacă lucrurile s-ar fi făcut bine de la început.
Foto: http://www.business-centre.ro