Aquatim a crescut cantitatea de clor pentru tratarea apei de la robinetele timișorenilor
Mai mulți timișoreni au făcut sesizări, încă de dimineață, în legătură cu faptul că apa de la robinet are un miros persistent de clor. Reprezentanții societății Aquatim anunță că la stația de tratare a fost crescută cantitatea de clor necesară tratării apei, chiar aproape de limita superioară prevăzută de legislația națională, respectiv 0,5 mg/l.
Articol de Radio Timișoara, 26 martie 2018, 11:50
Aquatim a luat această măsură a creșterii cantității de clori pentru că, din cauza topirii zăpezilor, a crescut turbiditatea apei brute, iar 70% din apa de la robinetele timișorenilor provine din Canalul Bega. “Conform Ghidului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pentru calitatea apei potabile, o concentraţie de 10 ori mai mare a clorului în apă, de 5 mg/l, este considerată fără risc pentru sănătate, în cazul consumului pe toată durata vieţii”, precizează reprezentanții operatorului regional de apă Aquatim.
Reprezentanții societății atrag atenția că apa potabilă care nu este dezinfectată corespunzător poate provoca boli grave. În plus, clorul este un element de siguranță, iar dozele folosite nu au efecte secundare, singurele probleme fiind legate de gust și miros.
Apa potabilă din Timișoara este și a fost în pemanență în paramentri normali și nu prezintă niciun pericol pentru sănătate, anunță Aquatim care monitorizează permanent calitatea apei în reţeaua de distribuţie şi încadrarea acesteia în normele legale.