Crescătorii de oi din Banat explică prețul ridicat al kilogramului de miel din piețe
Apropierea sărbătorilor pascale aglomerează și nu prea piețele din Timișoara. Deși miei sunt suficienți la vânzare, chiar tăiați și tranșați, vânzarea merge anevoios.
Articol de Radio Timișoara, 4 aprilie 2018, 10:00
Prețul de 25 de lei pentru un kilogram pare să nu îi mulțumească pe cumpărători care nu se încumetă să cumpere mai mult de o jumătate de miel. Unii cumpărători spun că nu vor cumpăra dacă prețul nu scade sub 20 de lei pentru un kilogram.
În anii precedenți, Paștele catolic vindea bine și ca preț. Anul acesta, însă, vânzarea a mers mai slab, se plâng crescătorii.
Aceștia au argumentul calității, la un miel care nu a apucat să iasă pe pășune pentru că Paștele a venit devreme și iarna și-a făcut de cap chiar și în luna martie. Mieii au fost îngrășați pe grajd aproape doar cu lapte de oaie.
“Gustul este foarte bun, pentru că e al nostru, românesc. Ne străduim să fie cât de natural. Dacă nu ne ținem tradiția și gustul, nu facem nimic”, spune o crescătoare.
Dacă prețul cerut este considerat mare de către cumpărători, crescătorii de miei au o explicație.
“Și în prezent dăm mâncare la animale porumb, fân și nutreț. Iarba nu a crescut. Dumneavoastră vă pare scump, dar nouă nu ne pare scump”, spune aceeași crescătoare.
Punctul de sacrificare din Piața Badea Cârțan va rămâne închis din lipsă de solicitări.
Ascultați reportajul realizat de Remus Nistoran: