Păreri împărţite în Timiş, în privinţa migraţiei politice
Blocajele din administraţia publică locală, tot mai dese, reprezintă principalul motiv pentru care Guvernul a adoptat ordonaţa ce permite migraţia aleşilor fără ca aceştia să-şi piardă mandatul – susţine vicepremierul Liviu Dragnea.
Articol de Carla Chiu, 28 august 2014, 17:08
Acesta a subliniat că a primit sesizări cu privire la faptul că proiecte de dezvoltare cu fonduri europene sunt blocate deoarece Consiliile Locale nu se mai reunesc în şedinţă şi a dat exemplul comunei timişene Săcălaz.
Vicepremierul Liviu Dragnea a vorbit şi despre situaţia din comuna timişeană, Sacoşu Turcesc unde mai multe proiecte ar fi blocate deoarece Consiliul Local nu se mai reuneşte în şedinţă, de câteva luni. O situţie similară este la Teremia Mare – a mai subliniat vicepremierul Liviu Dragnea.
Pe de altă parte, Ordonanţa care le dă aleşilor locali un termen de 45 de zile să migreze de la un partid la altul fără să îşi piardă mandatul este criticată de liderii Alianţei Creştin Liberale din judeţul Timiş. Copreşedintele ACL Timiş, Nicolae Robu, susţine că aleşii locali ajunşi pe funcţii din partea USL, uniune care nu mai există, au ocupat acel loc în calitatea de reprezentant al unui anumit partid.
La rândul său, Copreşedintele ACL Timiş, Constantin Ostaficiuc susţine că este pentru prima dată când legea privind oprirea traseismului politic este suspendată. Ostaficiuc a mai spus că invocarea precedentului 2006 nu se justifică, atunci fiind o altă situaţie.
Constantin Ostaficiuc recunoaşte că mai mulţi primari PD-L sunt curtaţi de PSD, asupra aleşilor punându-se presiuni prin diverse metode.