Ziua Internațională Alzheimer, sărbătorită cu pictură, muzică și poezie la Centrul pentru persoane în dificultate / VIDEO & FOTO
Ziua mondială pentru combaterea maladiei Alzheimer a fost sărbătorită vineri, 21 septembrie, la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane aflate în dificultate din Timișoara printr-un mini-spectacol realizat chiar de cei care beneficiază de servicii, care a fost prefațat de momente artistice oferite de invitați. Prima surpriză a fost expoziția de pictură a unuia dintre beneficiarii centrului, în multe dintre lucrări regăsindu-se violetul, culoarea simbol pentru Alzheimer. Asociația Culturală ”Noua Acropolă” a prezentat câteva scenete umoristice, răsplătite cu zâmbete și bineînțeles aplauze. Alex și Denisa, doi dansatori de la Clubul Magnum, i-au încântat apoi pe cei prezenți cu dansuri clasice și moderne. N-au lipsit nici în acest an elevi ai Colegiului Național de Artă ”Ion Vidu”, premiați la olimpiade și concursuri, coordonați de profesorii Adrian Mardan și Oana Grosu.
Beneficiarii serviciilor au încheiat spectacolului cu muzică (corul a cântat ”Drumurile noastre toate” din repertoriul lui Dan Spătaru a lui și ”Pseudofabulă” a celor de la Roșu și Negru), poezie (versuri emoționante pregătite de Tatiana Moșoiu) și un scurt moment de dansuri populare (cu doi dintre beneficiarii centrului, evident îmbrăcați în costume populare).
Înainte de spectacol le-a transmis un mesaj consilierul local Daniela Mariș , iar activitatea Centrului a fost prezentată de psiholog Andreea Manolache.
Articol de Radio Timisoara, 21 septembrie 2018, 23:00 / actualizat: 27 septembrie 2018, 8:36
Bolnavii de Alzheimer beneficiază la acest centru al Direcției de Asistență Socială Timișoara de servicii de consiliere socială, psihologică și medicală, kinetoterapie, ergoterapie, logopedie, meloterapie, artterapie. Spațiul renovat și echipat printr-o finanțare din fonduri europene permite acum primirea în cele mai bune condiții a bolnavilor cu această boală în stadiu de început sau mediu, dar și a altor persoane cu dizabilități, Parkinson, hemipareză sau care se recuperează în urma unui accident cerebral vascular. Celor cu probleme locomotorii li se pune la dispoziție transport, iar de câteva săptămâni se asigură și masa de dimineață și prânz.
Mai sunt încă locuri libere la acest centru de zi, cei interesați, bolnavi sau aparținători, îl pot vizita în zona Mehala, de luni și până vineri, între orele 8:30-12:30, pe str. Ioan Plavoșin, nr. 21, telefon 0256 286487.
Centrul de zi pentru persoane în dificultate
Centrul este situat în Timişoara, str. Ioan Plavoşin, nr. 21 (cartierul Mehala), telefon 0256-286487. Serviciile sociale se acordă într-o clădire renovată şi echipată printr-o finanţare din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Centrul se adresează mai ales persoanelor vârstnice suferind de boala Alzheimer, de boala Parkinson, celor care se recuperează în urma unui accident cerebral vascular, persoanelor cu dizabilităţi şi familiilor acestora.
Activităţile desfăşurate în centru sunt: consiliere socială, psihologică şi medicală, kinetoterapie, ergoterapie, logopedie, meloterapie, club de danş atelier de pictură. În funcţie de interesul arătat de beneficiari, se iniţiază şi alte tipuri de activităţi. Spaţiul este generos şi fiecare tip de activitate se desfăşoară în încăperi special amenajate. Personalul de specialitate este format din: medic, asistent social, psiholog, kinetoterapeut, ergoterapeut, logoped şi meloterapeut, o parte a acestor specialişti desfăşurându-şi activitatea şi în cadrul altor servicii sociale furnizate de către Direcţia de Asistenţă Socială.
O prezentară mai amplă a centrului a fost făcută în articolul de acum un an.
Vom reveni cu mai multe secvențe video.