“Maria de Buenos Aires”, premieră-eveniment cu casa închisă la Timișoara
Spectacolul-performance “Maria de Buenos Aires” se joacă cu casa închisă la Timișoara. Premiera spectacolului pe muzica lui Astor Piazzolla și textul lui Horacio Ferrer este un eveniment la care se vine în doi și se dansează tango, atât în timpul reprezentației, dar și după, spun organizatorii.
Articol de Radio Timișoara, 17 septembrie 2014, 13:21
Spectacolul “Maria de Buenos Aires” a avut avanpremiera la închiderea stagiunii precedente, iar pentru reprezentația de sâmbătă, biletele au fost epuizate. Spectatorii mai pot obține bilete pentru următoarele reprezentații programate marți, 23 septembrie, respectiv duminică, 19 octombrie.
Spectacolul reprezintă o nouă rețetă, plină de pasiune, care trebuie trăită la Sala 2, anunță organizatorii.
Montarea Adei Lupu spune povestea Mariei de Buenos Aires ALTFEL: este pentru prima dată când opera lui Piazzolla renunță la tonurile tragediei și vorbește despre sensul pozitiv al existenței. Ada Lupu dă o interpretare nouă creației lui Piazzolla, o interpretare unică, luminoasă, făcând din acest spectacol un eveniment rar.
Orchestra este amplasată în capul scenei. Este Nuevo Tango – grup căruia i se alătură și alți muzicieni de excepție. Spectatorii îi pot vedea și asculta pe Alin Stoianovici la acordeon (cel care semnează și direcția muzicală a spectacolului), alături de Roxana Yvonne Coșereanu (pian), Lucian Petrila (vioară), Ionuț Dorobanțu (chitară), Gianluca Vanzelli (flaut), Carmen Paulescu (vioară), Iuliana Ambăruș (violă), Andrei Șaramet (violoncel), Andrei Voica (vibrafon, xilofon), Csaba Santa (contrabas) și Radu Pieloiu (percuție). Publicul stă la mese albe de restaurant. Se servește vin aromat de Recaș și „Evian-ul” bănățean de la Perenna.
În scenă intră actorii Sânziana Târța, Victor Bucur, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cristina König, Iuliana Crăescu, Corina Dohanici, Adriana Sâncrăian, Matei Chioariu, Raul Bastean, Raul Lăzărescu, Adrian Cozan, dar și dansatorii Cristina Daju și Silviu Gușat.
Regizorul Ada Lupu știe că emoțiile pot schimba lumea și vrea să arate cum.
E un spectacol la care trebuie venit cu iubitul / iubita de mână. Ce poate fi mai frumos decât emoția? Este important să ne oferim ocazia de a cunoaște viața cu toate simțurile, de a ne emoționa, de a găsi într-o poveste acele lucruri carepot duce mai departe propria noastră poveste.
O fashionistă are ce vedea dincolo de firul epic al poveștii pentru că ținutele actorilor sunt semnate de designerul Alina Lățan. Așa se face că întregul spectacol este o cascadă de culori vii care dau frâu liber imaginației.
Teatrul, în general, și în mod special colaborările cu Ada Lupu și echipa TNTm îmi oferă libertatea de a ma exprima artistic și de a crea, prin costume, lumi diferite cu un aer contemporan. Un bun produs teatral trebuie să fie la fel ca un produs vestimentar bun: adaugă frumusețe și calitate vieții noastre; el trebuie înțeles, apreciat și trebuie să vândă (să fie sold out).
Alina Lățan are studii de modă la Rick Owens Paris, a lucrat cu Inna, Smiley, Deepcentral, Kamelia, Vunk, și a colaborat cu reviste de profil în străinătate.