S-a redeschis Parcul Central cu fântâni iluminate, grădină spaniolă și mese de șah
Parcul Central din Timișoara, care se întinde pe o suprafață de peste cinci hectare a fost finalizat după doi ani de la începerea lucrărilor.
Articol de Radio Timișoara, 2 august 2019, 13:49
În cadrul proiectului cu o valoare de peste un milion și jumătate de euro s-au amenajat aleile, s-au plantat mii de arbori, arbuști și flori și s-a pus gazon pe o suprafață de 52.000 de metri pătrați.
În parc a fost amenajat și un foișor, unde au fost amplasate două piane pe care pot cânta cei care vizitează parcul. La intrarea dinspre Catedrală în pavaj a fost montată stema Timişoarei, din mozaic și reabilitate fântânile arteziene şi dotate cu jocuri de lumini. Un obiectiv nou este grădina spaniolă unde au fost plantaţi crini de toamnă, hortensii, rododendroni, Skimmia japonica, un arţar japonez în centru şi lauri falşi. De asemenea, a fost amenajat un pavilion pentru fanfară şi o bancă montată în jurul unui tei, în apropierea pavilionului. În stângă intrării dinspre Podul Maria, în faţa celor două exemplare de Ginkgo biloba (un exemplar mascul şi unul femelă) a fost conturată ca un labirint o frunză de ginkgo. Labirintul este format din Lemn câinesc şi jocuri de spărtură de marmură şi scoarță de pin.
Șeful Direcției de Mediu din Primăria Timișoara, Adrian Bere, a declarat că de întreținerea parcului se va ocupa Horticultura și a dat asigurări că parcul va fi bine întreținut.
“Parcul va fi predat la SC Horticultura, având în vedere că răspunde de zona centrală. În cazul în care apar defecțiuni datorate constructorului care a realizat parcul, avem o garanție că acesta va înlocui totul iar pentru celelalte lucruri sunt lucrările curente de întreținere pe care le va face SC Horticultura”, spune Adrian Bere.
Primarul Nicolae Robu a declarat că primăria va continua să investească în parcuri, următorul pe listă fiind parcul Botanic.