Cârnaţii din carne de capră ca la Soceni, al cincilea produs tradițional atestat în Caraș-Severin
Articol de Radio Timișoara, 16 august 2019, 14:35
Articol de Radio Timișoara, 16 august 2019, 14:35
Un nou produs tradiţional a fost atestat în judeţul Caraş-Severin, numărul total al produselor ajungând acum la cinci.
Este vorba despre “cârnaţii din carne de capră ca la Soceni”, care conţin carne proaspătă de capră din rasa “Alba de Banat” şi pulpă de porc din gospodăria producătorului, fiind afumaţi la fum natural.
Produsul a fost înscris în Registrul Naţional al produselor tradiţionale. Producătorul Ioan Păun din Soceni, comuna Ezeriş, a reuşit să demonstreze că produsul său are un istoric aparte şi este produs după aceeaşi reţetă veche, dar şi că pentru a-i produce, foloseşte aceleaşi mijloace ca în trecut.
Celelalte patru produse atestate în Caraș-Severin vin toate de la Bocșa și sunt sortimente pe bază de ciuperci, de fasole, de vinete şi o salată mixtă bănăţeană de ciuperci şi legume.
De asemenea, în judeţul Caraş-Severin, sunt şi 11 produse au obţinut certificatul de produs montan. Este vorba de sucuri de fructe, brânză şi produse apicole.