Carnea de porc riscă să se scumpească de trei ori în 2020
Carnea de porc s-ar putea scumpi anul acesta de trei ori, după ce anul trecut am asistat la o dublare a preţurilor, spun reprezentanţii industriei autohtone de procesare.
Articol de Radio Timișoara, 3 ianuarie 2020, 08:58
Cauza – pesta porcină africană care a produs pagube serioase sectorului, dar şi costuri imense autorităţilor.
Dacă la începutul lui 2019, existau aproape o mie două sute de focare active, în peste 300 de localităţi, în luna iunie, numărul acestora s-a restrâns la 55, dar situaţia s-a agravat, din nou, în toamnă, astfel că în prag de Crăciun, autorităţile au anunţat că ţara este aproape în totalitate în zona roşie.
Până la jumătatea lunii decembrie, peste o jumătate de milion de porci au fost ucişi, de când a fost depistat pentru prima dată virusul pestei porcine africane în România.