Declinul sportului timișorean, momentul zero: „Uneori nu aveam noi oră la sală, că juca primarul fotbal” | AUDIO
Timișoara sportivă a cucerit mai multe trofee în ultimul deceniu: rugby-ul a excelat cu cinci titluri naționale, fotbalul în sală a câștigat și el toate trofeele interne, iar handbaliștii și baschetbaliștii de la SCM au adus Cupe ale României, dar acum se vede panta pronunțat descendetă. Dacă ar fi să facem o predicție pentru sezonul 2020/2021, pare că toate formațiile de pe Bega vor fi la limita subzistenței.
Articol de Adrian Schindarli, 14 iunie 2020, 16:53
Prima prăbușire, primul semnal de alarmă a venit în decembrie 2018, când antrenorul echipei de fotbal în sală Informatica Timișoara, Robert Lupu, a fost pus să aleagă între postul de selecționer și cel de antrenor al formației de pe Bega, decizie provocată de contracandidații din țară, printr-o hotărâre de Birou Federal.
Lupu a rămas tehnician al naționalei, dar își amintește că declinul început în acel moment a fost determinat și de faptul că finanțatorul echipei, Gabriel Lungu, a fost mult prea puțin sprijinit.
„Iei campionatul și îți dă în cap toată lumea. E dezamăgitor. Au promis marea și sarea. Chiar eu am fost la CLT, când primarul Nicolae Robu și consilierii ne-au promis prime. Băieții au ajuns să plece de la echipă fără să le primească. Nu cred că e o variantă să spui tot timpul că ți-e frică să investești și să nu ai nicio soluție. Uneori nu aveam noi oră la sală, că juca primarul fotbal”
Robert Lupu – acționați „play” pentru declarația pe larg
La momentul rupturii, Informatica Timișoara deținea toate trofeele interne – titlul, Cupa și Supercupa României – și tocmai participase în Champions League.
De-a lungul timpului, Gabriel Lungu a avut oferte de a muta echipa în localități precum Craiova, Drobeta Turneu Severin și Reșița. Robert Lupu, originar din Reșița, cunoaște foarte bine propunerea venită dinspre orașul de pe Bârzava.
Informatica Timișoara a fost campioană în 2018, a câștigat Cupa României și Supercupa României în 2017 și 2018.