Proiecții de filme în cadrul bienalei timișorene de arhitectură BETA 2020
20 octombrie 2020 – 25 octombrie 2020 @ 19:30 –
Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere.
Articol de Dana Florea, 20 octombrie 2020, 19:30
Bienalei timișorenă de arhitectură BETA 2020 (25 septembrie – 25 octombrie 2020) propune publicului o serie de proiecții de filme la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi“.
Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere.
Programul proiecțiilor
Atenția ne este îndreptată spre arhitectura ecuadoriană contemporană în contextul unei crize financiare constante care a determinat această disciplină să se reinventeze și să caute inovația în utilizarea resurselor locale atât de subestimate.
Octombrie 6
oara 19:30 – Muzeul De Transport Public „Corneliu Miklosi” – Seară de film UrbanEye: Natura Urbana
Maidanele din Berlin sunt unice. Apărute în urma devastării din timpul războiului, haosului economic și divizării geo-politice, aceste spații aparent goale s-au transformat în laboratoare pentru botaniști, artiști și oameni obișnuiți care căutau un moment de răgaz.
Octombrie 7
ora 19:30 – Muzeul De Transport Public „Corneliu Miklosi” – Seară de film UrbanEye: The Human Epoch
De la diguri care acoperă 60% din țărmul Chinei, la cele mai mari mașinării construite vreodată din Germania, la minele psihedelice de clorură de potasiu în munții Ural, la festivaluri de muzică heavy-metal în orașul închis Norilsk, la Marea Barieră de Corali din Australia și până la emanațiile de litiu din deșertul Atacama, realizatorii filmului au traversat globul pentru a documenta modul în care omul domină planeta.
Octombrie 8
19:30-22:00 – Muzeul De Transport Public „Corneliu Miklosi” – Proiecție de film: Demain (2015, 1h 58min, Franța)
În contextul în care omenirea se află sub amenințarea iminentă a unui colaps al ecosistemelor, jurnalistul și directorul de ONG Cyril Dion, și actrița și regizoarea Melanie Laurent, împreună cu o echipă restrânsă de producție, pornesc într-o călătorie prin lume în căutarea unei soluții pe termen lung, care să le salveze copiii și să le asigure acestora un viitor sustenabil.
Timp de aproape un secol, visul progresului, născut odată cu industrializarea, denumit adesea și visul american, a schimbat felul în care trăim mai repede decât orice altă descoperire din istorie. Deși în marea parte a Europei acest vis nu mai reprezintă un ideal, el încă inspiră fanteziile țărilor aflate în curs de dezvoltare. Filmul își propune să surprindă întocmai acest vis.
Octombrie 25
18:00-20:00 – Muzeul De Transport Public „Corneliu Miklosi“ – Proiecție film și dezbatere – „In Comparison”, Harun Farocki
Filmul „In Comparison” conectează expoziția „Enough is Enough” din cadrul Beta de expoziția „Harun Farocki – Ar trebui ca realitatea să înceapă” a Fundației Art Encounters. Filmul lui Farocki permite ochilor și urechilor noastre să ia în considerare diferite tradiții ale producției de cărămidă în comparație – și nu în competiție, nu ca o ciocnire a culturilor. Farocki ne arată diverse situri de producție a cărămizilor – în culorile, mișcările și sunetele lor.
Mai multe evenimente din Timişoara şi din partea de vest a ţării.