FOTO / Zilele Bucatelor Tradiționale la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara
Timişorenii sunt invitaţi la acest sfârşit de săptămână la Zilele bucatelor tradiţionale, găzduite de Muzeul Satului Bănăţean.
Articol de Radio Timișoara, 18 octombrie 2014, 16:49 / actualizat: 18 octombrie 2014, 20:03
De pe tarabe nu lipsesc produsele tradiţionale specifice toamnei: jumări, cârnaţi de casă, ţuica de prună ori de pere, sucurile naturale de mere ambalate în butoiaşe. Sunt de asemenea prezente brânza cărăşană de oaie, gogoşari roşii umpluţi cu varză, faimoasa zacuscă exportată şi în ţări din Orient, conserve din legume, mierea de albine sau cornuleţele de casă.
Directorul Muzeului Satului Bănățean, Dan Radosav, spune că sunt organizate demonstrații de preparat pâinea tradițională la cuptor. Anul acesta vedetele sunt micii scăldați în muștar, dar și alte produse tradiționale, pregătite pentru vizitatori.
Programul artistic cuprinde muzica populară, ușoară și muzica de fanfară.
Atmosfera primei zile dedicată bucatelor tradiționale o puteți ‘gusta’ din reportajul realizat de Manuela Stănescu și Radu Ciprian Pop, pentru Radio Timișoara.