Staţionarele Spitalului Judeţean din Reşiţa beneficiază de centrale termice noi
Centralele termice de la cele trei staţionare ce aparţin Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa au fost montate şi puse în funcţiune, a anunţat directorul unităţii, Dumitru Secăşan. Investiţia a fost derulată de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, care a preluat spitalul în urmă cu trei ani.
Articol de Radio Timișoara, 14 noiembrie 2014, 11:01
În acest fel, există o furnizare continuă de agent termic, respectiv, apă caldă şi căldură, la toate cele trei staţionare. Prin această acţiune s-a realizat creşterea gradului de inocuitate şi confort hotelier al pacienţilor din cele 835 de paturi, pacienţi internaţi pe secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, al celor care se adresează Unităţilor de Primiri Ungenţe şi ambulatoriilor integrate ale spitalului şi, în egală măsură, personalului medico-sanitar.
Economia realizată la Spitalul Judeţean va fi de circa 30%, faţă de cât se plătea la fosta Centrală de termoficare a municipiului, la care s-a renunţat în această vară. Centralele termice au câte două cazane fiecare, pentru agent termic şi apă caldă, folosind metan pentru încălzire şi lemne pentru apa caldă. Investiţia Consiliului Judeţean a fost de aproape 341.000 euro.
Pe parcursul celor trei ani de când Consiliul Judeţean Caraş-Severin a devenit proprietar, a investit aproximativ patru milioane euro în Spitalul Judeţean.
Sursa foto: infocs.ro