Ascultă Radio România Timișoara Live • 

Salonul de Carte Bookfest la Timișoara, ediția a IX-a / PROGRAM

31 martie 2022 – 3 aprilie 2022 @ 10:00 – 20:00 –

Printre cei aproximativ 30 de expozanți vor fi prezente și cele mai importante edituri din România.

Articol de Dana Florea, 31 martie 2022, 10:00

Salonul de Carte Bookfest la Timișoara, ediția a IX-a / PROGRAM
Map Unavailable

Peste 40.000 de cărți, multe dintre ele noutăți absolute, îi așteaptă pe timișoreni la Salonul de Carte Bookfest, care începe joi, 31 martie 2022, la Centrul Regional de Afaceri.

Ceremonia de deschidere va avea loc joi, la ora 12.00, pe scena amplasată în Sala Polivalentă a Centrului Regional de Afaceri, în prezența președintei Camerei de Comerț și Industrie Timiș, Florica Chiriță, a primarului municipiului Timișoara, Dominic Fritz, și a directorului Asociației Editorilor din România, Mihai Mitrică.

Editorii anunță reduceri de până la 60% din prețul de copertă și prețuri speciale la cărțile pentru copii. La acestea se adaugă cele peste 50 de evenimente, lansări de carte și sesiuni de autografe cu cei mai cunoscuți autori ai momentului.

Salonul de Carte Bookfest va putea fi vizitat între 31 martie și 3 aprilie, între orele 10:00 și 20:00. Intrarea este liberă la toate evenimentele.

Programul actualizat al evenimentelor Bookfest Timișoara poate fi consultat pe pagina AICI.

Între standurile din Sala Polivalentă de la CRAFT vor fi și trei distribuitori de carte (Cartea pe roți, La două bufnițe și Cartea de Nisip – Librarium), unde puteți găsi titlurile acelor edituri care nu au putut participa cu stand propriu la acest eveniment.

Grupul Editorial Humanitas este prezent la Bookfest Timișoara cu 800 de titluri, dintre care 80 sunt cărți-eveniment, bestsellerurile ultimelor luni, iar 17 dintre ele vor avea lansări în prezența autorilor și editorilor Humanitas. Așadar, standul Humanitas vă stă la dispoziție dacă vreți să luați autografe de la Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Alexandru N.Stermin, Lidia Bodea, Ioana Nicolaie, Cristian Presură, Mircea Mihăieș, Vlad Zografi, Cristina Chevereșan, Borco Ilin, Melania Cincea, Radu Oltean, Mădălin Bunoiu, Robert Șerban, Graţiela Benga-Ţuţuianu, Maya Prediger, Mihai Mănescu, Smaranda Vultur, Marcel Tolcea, Ilinca Ilian, Adina Baya, Mircea Dragu și Bajkó Attila. Editura anunță reduceri de până la 25%.

Editura ALL anunță reduceri de 25-60% față de cele din librării pentru cele peste 300 de titluri pe care le va expune în standul de la Bookfest Timișoara. Printre noile volume prezente la stand cititorii vor putea răsfoi volumul Genialimente, de Max Lugavere și dr. Paul Grewal, în care autorii dezvăluie cum putem asigura funcționarea optimă a acestei mașinării extraordinare care este creierul uman, pentru a ne bucura toată viața de cele mai bune performanțe ale minții, de sănătate și vitalitate.

Standul Polirom din Bookfest Timișoara vă așteaptă cu aproximativ 1000 de titluri și reduceri de 30% din prețul de copertă. Dintre noutățile Polirom prezentate la Bookfest Timișoara, face parte și  volumul Nichita. Poetul ca şi soldatul, semnat de profesorul Bogdan Creţu, director al Institutului de Filologie al Academiei Române, care va fi lansat duminică 3 aprilie, de la 13.10.

Editura Paralela 45 va veni cu reduceri de până la 50% și anunță că expune în stand circa 200 de titluri. Albinele Gri, de Andrei Kurkov, va fi una dintre noile cărți pe care le veți găsi la standul Paralela 45, și care tratează un subiect foarte dureros care se petrece chiar sub ochii noștri. Albinele gri spune povestea unor oameni pașnici, care își vedeau de viață într-un sătuc din estul Ucrainei, până în momentul când peste ei a venit războiul.

Grupul Editorial ART va avea un stand generos în care vă așteaptă circa 1200 de titluri, cu reduceri de până la 40% din prețul de raft.

Curtea Veche Publishing va avea un stand plin pe gustul cititorilor la Bookfest Timișoara, mai ales că toate cele 400 de titluri sunt la o reducere de 25%. Dintre noutățile pe care editura le recomandă vizitatorilor Salonului timișorean, amintim Când corpul spune nu, cartea-fenomen a terapeutului Gabor Maté, dar și proaspăt publicatul Cum se fac banii, de Ramit Sethi, un nou guru al finanțelor (după cum a fost numit de revista Fortune), care prezintă o rețetă de șase săptămâni pentru toți cei care vor să-și schimbe în bine obiceiurile financiare.

Dintre cele 500 de titluri pe care editura RAO le va expune în standul de la Bookfest Timișoara, cititorii pot alege cărți cu reducere de 25%.

Ofertele editurii Herald, pentru pasionații de spiritualitate, religie, dar și istorie și dezvoltare personală sunt cât se poate de atractive. Cele peste 350 de titluri prezente la standul din Bookfest Timișoara vor avea o reducere generală de 15% din prețul de copertă, iar în cadrul pachetelor tematice reducerea e de până la 30%.

Editura Prestige va avea la standul din Bookfest Timișoara circa 400 de titluri, iar amatorii de lectură le pot găsi cu reduceri de până la 50%. Printre noile cărți apărute la această editură se află și enciclopedia destinată copiilor, Corpul Uman.

Promoții și reduceri vor fi și la standul editurii Lebăda Neagră, de până la 40%. În plus, editura propune mai multe întâlniri la stand cu autorii proprii și cărțile lor, vineri și sâmbătă.

Editura Cetatea de Scaun îi așteaptă pe cititorii timișoreni la standul din cadrul Bookfest cu circa 30 de titluri, pentru care anunță o reducere de 30% din prețul de copertă.

Programul evenimentelor Bookfest Timișoara 2022

Joi, 31 martie

12.00  Deschiderea oficială a Salonului de Carte Bookfest Timișoara, ediția a IX-a. Vor participa: președinta Camerei de Comerț și Industrie Timiș, Florica Chiriță, primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, și directorul Asociației Editorilor din România, Mihai Mitrică.

13.30  Editura Brumar – Jurnal din vremea pandemiei, proză de grup (ed. Marius Cosmeanu), invitat: Cristian Vicol

14.00  Editura Brumar – Marian Odangiu, Arhipelagul de hârtie, invitat: Cornel Ungureanu

14.30  Editura Brumar – Lansare de carte: Lucian Ionică, Dincolo de albastrul cerului; invitați: Cornel Ungureanu, Lucian Vasile Szabo, Viorel Marineasa

15.00  Editura Universității de Vest din Timișoara – Mădălina Chitez, Roxana Rogobete, Loredana Bercuci, Andreea Dincă, Raluca-Andreea Petruș, Corpus Related Digital Humanities. Interdisciplinary Micro Perspectives

15.30  Editura Universității de Vest din Timișoara – Daniel Haiduc, Imaginarul imperial roman. Petronius și Apuleius; invitat Dan Negrescu

16.00  Editura Universității de Vest din Timișoara – Dorin Murariu, Mihai Murariu, Provocările modernității și forța tradiției. Aurel C. Popovici – Universul ideatic; invitat Dan Negrescu

16.30  Editura Universității de Vest din Timișoara – Dana Percec, Dan Negrescu Quinta medievală; invitat Dorin Murariu

17.30   Curtea Veche Publishing – Lansarea volumului Divorț în cetatea Buda, de Sándor Márai – întâlnire cu Luana Schidu, director editorial Curtea Veche Publishing, și Brîndușa Armanca

18.00  Curtea Veche Publishing – Lansarea volumului Orbecăitorul, de Káli István– întâlnire cu Luana Schidu, director editorial Curtea Veche Publishing, și Brîndușa Armanca

19.00  Concert Blazzaj


Vineri, 1 aprilie

13.00  Editura Brumar – Ghid pentru părinți, de Mihai Gafencu

13.45   Editura Brumar – Robert Șerban, Ce rămâne din viaţă. Invitat: Sorin Ciutacu

14.30  Editura Universității de Vest din Timișoara – coord. Andra-Roxana Trandafir și Lucian Bojin, De-a dreptul vorbind. Invitate: Raluca Bercea și Emina Căpălnășan

15.00  Editura Universității de Vest din Timișoara – Gheorghe Secheșan, Pomul sacrul al tradițiilor românești, invitată Maria Hadiji

15.30  Editura Universității de Vest din Timișoara – Pia Brînzeu, Fantomele lui Shakespeare, invitați: Vasile Popovici și Dana Percec

16.00  Editura Universității de Vest din Timișoara – Dan Negrescu, Mehala-o poveste, invitată Dana Percec

16.30  Editura Universității de Vest din Timișoara – Dan Negrescu, 150(1) de Duminici purificate muzical. Invitat: Marius Manyov

17.00  Editura Humanitas – Lansare de carte și sesiune de autografe. Mansardă la Veneția. Nouă săptămâni în lagună de Cristina Chevereșan. Vor vorbi: Cristina Chevereșan, Adina Baya, Grațiela Benga-Țuțuianu.

17.30   Editura Humanitas Fiction – Lansarea romanelor Paradisuri pierdute. Străbătând secolele, vol. I de Eric-Emmanuel Schmitt, Violeta de Isabel Allende, Viscolul copiilor de Melanie Benjamin. Vor vorbi: Dana Percec, Ilianca Ilian, Lidia Bodea.

18.00  Editura Humanitas – Lansare de carte și sesiune de autografe 15 la puterea a cincea. Interviuri de Melania Cincea. Vor vorbi: Melania Cincea, Radu Paraschivescu, Mircea Mihăieș

18.30  Editura Humanitas – Lansare de carte și sesiune de autografe. Jurnal de pustă de Borco Ilin. Vor vorbi: Borco Ilin, Cristina Chevereșan, Robert Șerban.

19.00  Editura DataGroup: lansarea, în prezența autorilor, a volumelor Despre morți numai de bine, de Teodora Vescan, și Frații din jurul potcoavei, de Vasile Parascheva. Invitați: Claudiu T. Arieșan, director editorial, și Andru David Simionoiu, scriitor.

Sâmbătă, 2 martie

10.00  Editura DataGroup: Liviu Chifane, Copilul Deltei, ediția a II-a și Sparg nuci. Invitați: Claudiu T. Arieșan, director editorial, și Vlad B. Popa, Dani Corban, Andru David Simionoiu, scriitori.

11.00   Editura DataGroup: Gelu F. Achiș, Misterele Zarondiei, ediția a II-a, și Sabia Umbrelor. Invitați: Claudiu T. Arieșan, director editorial, și Vlad B. Popa, Dani Corban, Andru David Simionoiu, scriitori

12.00  Editura Polirom – Mircea Mihăieș, Finnegans Wake, 628. Romanul întunericului. Invitat, alături de autor: Vasile Popovici. Moderează: Robert Șerban

12.45   Editura Polirom – Armand Goșu, Rusia. O ecuație complicată. Ediția a II-a adăugită, cu cele mai recente texte despre războiul din Ucraina și Între Napoleon și Alexandru I. Contextul internațional al anexării Basarabiei. Moderează: Claudiu T. Arieșan

13.30  Editura Humanitas – Lansare de carte și sesiune de autografe. Care e diferența dintre un copil și un laptop? O călătorie personală prin religie, fizică și neuroștiințe de Cristian Presură. Vor vorbi: Cristian Presură, Mădălin Bunoiu

14.00  Editura Humanitas – Lansare de carte și sesiune de autografe. Singur. Viața lui Mihail Sebastian de Tatiana Niculescu. Vor vorbi: Tatiana Niculescu, Mircea Mihăieș, Smaranda Vultur, Radu Paraschivescu

14.30  Lansare de carte și sesiune de autografe. Noi suntem români (nimeni nu-i perfect) de Radu Paraschivescu. Vor vorbi: Radu Paraschivescu, Robert Șerban, Lidia Bodea.

15.00  Editura Humanitas – Lansare și sesiune de autografe. Prevestirea și Alfabetul doamnelor. De la doamna B. la doamna T. de Ioana Pârvulescu. Vor vorbi: Ioana Pârvulescu, Smaranda Vultur, Mircea Cărtărescu

15.30  Editura Humanitas – Lansare de carte și sesiune de autografe. Melancolia de Mircea Cărtărescu. Vor vorbi: Mircea Cărtărescu, Robert Șerban, Lidia Bodea

16.00  Editura Humanitas – Lansare de carte și sesiune de autografe. Supraviețuire de Vlad Zografi. Vor vorbi: Vlad Zografi, Ioana Pârvulescu, Lidia Bodea

16.30  Editura Polirom – Dan Lungu, Șoferul din Oz. Invitat, alături de autor: Viorel Marineasa. Moderează: Radu Pavel Gheo

17.00  Editura Humanitas – Lansare de carte și sesiune de autografe. Tot înainte, de Ioana Nicolaie. Vor vorbi: Ioana Nicolaie, Melania Cincea, Marcel Tolcea

17.30   Editura Humanitas – Lansare de carte și sesiune de autografe. Călătorie în jurul omului de Alexandru Stermin. Vor vorbi: Alexandru Stermin, Robert Șerban, Vlad Zografi

18.00  Editura Humanitas Fiction – Lansarea romanelor. Trei surori de Heather Morris, Cea mai mică femeie din lume de Clarice Lispector, Înfruntare la nivel înalt de Ismail Kadare. Colecția Raftul Denisei. Vor vorbi: Ioana Pârvulescu, Smaranda Vultur, Mircea Cărtărescu

18.30  Editura Humanitas – Lansarea celor mai noi apariții în colecția Știintă. Ce ne spune fizica despre lume de Jim Al-Khalili, Și dacă timpul n-ar exista? de Carlo Rovelli, Stephen Hawking O viață dedicată științei de Michael White și John Gribbin. Vor vorbi: Cristian Presură și Vlad Zografi.

19.00  Humanitas Junior – Lansare de carte și sesiune de autografe. Mihai Mănescu, Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie. Adaptare după un scenariu de film de Mihai Mănescu, Matei Dima și Andrei Huţuleac • Ilustrații de Ingrid Nemțanu. Vor vorbi: Mihai Mănescu, Maya Prediger.


Duminică, 3 aprilie

10.00  Curtea Veche Publishing – Dragă, unde-s banii? – despre educația financiară în familie cu Adrian Asoltanie

10.30  Editura Universității de Vest din Timișoara – Anișoara Odeanu în dubla oglindă a deceniului cinci, de Ligia Jebelean. Invitați: Elena Crașovan, Cornel Ungureanu și Daniela Șilindean

11.00   Humanitas Junior – Lansare de carte și sesiune de autografe. Mircea Dragu, Marea aventură a micii albine Mitsu. Ilustrații de Bajkó Attila. Vor vorbi: Mircea Dragu, Bajkó Attila.

11.30   Lansare Blesteme & more, de Tudor Crețu, Casa de Pariuri Literare, 2021. Prezintă, alături de autor: Marcel Tolcea

12.00  Editura Humanitas – Lansare de carte și sesiune de autografe. Geții lui Burebista și lumea lor, de Radu Oltean. Vor vorbi: Radu Oltean, Gabriela Maaz

12.30  Editura Polirom – Veronica D. Niculescu, Pescărușul de la geam. Jurnalul unui cuib. Invitat, alături de autoare: Radu Pavel Gheo. Moderează: Robert Șerban

13.10   Editura Polirom – Bogdan Creţu, NichitaPoetul ca și soldatul. Invitat, alături de autor: Alexandru Potcoavă. Moderează: Adrian Botez

13.50  Editura Polirom – Robert Șerban, Oameni în trening. Invitat, alături de autor: Dan Lungu. Moderează: Adrian Botez

14.30  Editura Nemira – Lansarea cărții Stai jos sau cazi, de Bogdan Munteanu. Participă scriitorul alături de criticul Tudor Crețu

15.00  Lansare Cinci luni care au salvat România, de Daniela Rațiu, editura Casa de Pariuri Literare, 2022. Invitați, alături de autoare: Brîndușa Armanca și Melania Cincea. Moderator: Alex Condrache

16.00  Editura Universității de Vest din Timișoara – coord. Laurențiu Staicu, Filosofia prieteniei, invitați: Florin Lobonț și Claudiu Mesaroș

16.30  Editura Universității de Vest din Timișoara – Ramona Băluțescu, Apa albastră; invitați: Mihai Grecu, Dorel Săndesc, Florin Lobonț și Viorel Vașadi

17.30   Editura Universității de Vest din Timișoara – Gheorghe Secheșan, Optzeciști si Paveldaniști, invitați Laura Gheorghiu și Daniel Luca

18.00  Editura Brumar – Mimo Obradov, Peste Rock și după Roll. Invitați: Goran Mrakić, Emil Biebel


Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociaţia Editorilor din România sub egida Federației Editorilor din România. Bookfest Timișoara este un proiect finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. 

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest din 2019 au fost prezenți peste 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitatul de onoare al acestei ediții a fost Marea Britanie. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel, Suedia, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie.

Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

Mai multe evenimente din Timişoara şi din partea de vest a ţării.

 

Pagina evenimentului.

Mai multe evenimente din Timişoara şi din partea de vest a ţării.

Program special la Direcția de Evidență a Persoanelor din Timișoara
sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 06:00

Program special la Direcția de Evidență a Persoanelor din Timișoara

Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara va avea program special cu ocazia alegerilor prezidențiale. În zilele de 23 și 24 noiembrie,...

Program special la Direcția de Evidență a Persoanelor din Timișoara
Vremea în Banat și Crișana
sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 04:50

Vremea în Banat și Crișana

Meteorologii anunță că va ninge pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal și munte. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele...

Vremea în Banat și Crișana
Șofer decedat după ce a intrat cu maşina într-un tren la Lugoj
vineri, 22 noiembrie 2024, 23:37

Șofer decedat după ce a intrat cu maşina într-un tren la Lugoj

Un bărbat a și-a pierdut viața după ce autoturismul pe care îl conducea a intrat în coliziune cu un tren Regio, pe raza municipiului Lugoj....

Șofer decedat după ce a intrat cu maşina într-un tren la Lugoj
Cinci copii de la o grădiniţă din Timișoara, transportaţi la spital
vineri, 22 noiembrie 2024, 19:01

Cinci copii de la o grădiniţă din Timișoara, transportaţi la spital

Cinci copii de la o grădiniţă din Timişoara au fost transportaţi cu ambulanţele la spital după ce au acuzat stare de rău. “Se pare că cei...

Cinci copii de la o grădiniţă din Timișoara, transportaţi la spital
vineri, 22 noiembrie 2024, 18:59

AUDIO / Accidentările chinuie UTA înaintea meciului cu Craiova

Meciul de luni seara, ora 20,30, cu oltenii e privit cu o oarecare îngrijorare de reprezentanții Bătrânei Doamne, din pricini medicale....

AUDIO / Accidentările chinuie UTA înaintea meciului cu Craiova
vineri, 22 noiembrie 2024, 16:55

Neculau, Rupanu și Manumua, titulari în formula ”Stejarilor”

Tevita Manumua a fost menținut pe postul de aripă, la fel ca în precedentul joc de pregătire, câștigat sâmbăta trecută cu Canada. Pe lângă...

Neculau, Rupanu și Manumua, titulari în formula ”Stejarilor”
vineri, 22 noiembrie 2024, 13:55

Cinema Studio se redeschide ca cinematograf de artă al Timișoarei

Primul cinematograf de artă din Timişoara şi reper cultural al municipiului, cinema Studio va fi redeschis pe 6 decembrie. Activitatea...

Cinema Studio se redeschide ca cinematograf de artă al Timișoarei
vineri, 22 noiembrie 2024, 11:14

Cod galben de inundaţii pe râuri din vestul țării

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până sâmbătă dimineaţa...

Cod galben de inundaţii pe râuri din vestul țării