Au început lucrările la drumul care face legătura între Țara Moților și zona Geoagiu
Constructorii au început lucrările la un drum judeţean care face legătura între partea de nord şi partea centrală ale judeţului Hunedoara. Drumul va rezolva problema unui ocol de 100 de kilometri spre staţiunea Geoagiu Băi, motiv pentru care este important şi pentru infrastructura de turism a judeţului.
Articol de Radio Timișoara, 8 august 2022, 12:24
Drumul care face legătura între Țara Moților și zona Geoagiu este unul important atât pentru locuitori, cât și pentru turiști. Drumul traversează zone pitorești și localități în care se găsesc monumente de interes ecleziastic.
Drumul pornește din satul Almașu Mic de Munte și continuă până în Țara Zărandului, lângă Brad. Drumul măsoară circa 25 de kilometri și este parțial asfaltat. Mai sunt aproximativ 6 kilometri care necesită lucrări de refacere, lărgire și consolidare a versanților. Investiția este finanțată de Consiliul Județean Hunedoara, spune administratorul public Costel Avram.
“Au început lucrările de anul trecut sunt sunt banii la Consiliul Județean prinși pentru terminare a lucrărilor. Se lucrează în ritm alert, sunt foarte multe și mari ziduri care se fac, fiindcă acolo, într-adevăr, facem o lucrare de artă. Aș putea spune și promisiunea președintelui Laurențiu Nistor, când a venit la Consiliul Județean ca acest drum să fie în doi ani gata, eu cred că va fi realitate”, spune Costel Avram.
Administratorul public al județului Hunedoara a menționat că toate drumurile județene sunt importante. Din acest motiv, în bugetul instituției au fost prinse sumele de bani necesare pentru întreținerea acestora. În cazul drumului care face legătura între Țara Moților și stațiunea Geogiu Băi se va putea constata și o dezvoltare a turismului, apreciază autoritățile.
Avantajul este acela că locuitorii din zona Țării Zarandului nu vor mai ocoli 100 de kilometri ci vor parcurge doar 30 de kilometri pentru a ajunge la Geoagiu Băi.
Turiștii se pot opri la biserica de lemn din satul Curechiu, care datează de la 1780 și deține cel mai valoros patrimoniu ecleziastic dintre toate bisericile de lemn din județul Hunedoara.