Timișenii sunt sfătuiți să cumpere carne de porc doar din surse autorizate
Autoritățile din Timiș solicită oamenilor să cumpere carne și produse din carne de porc doar din surse autorizate sanitar – veterinare.
Apelul, vine după ce inspectorii DSV au depistat mai mulți comercianți neautorizați, în spațiul online și, după ce, în mai puțin de o lună, în județ au fost confirmate 5 focare de pestă porcină africană – la două ferme Smithfield din Parța şi Pădureni, și în gospodării din Șag, Pișchia și Șandra, spune subprefectul Sorin Ionescu.
Articol de Radio Timișoara, 8 noiembrie 2022, 18:40 / actualizat: 9 noiembrie 2022, 7:42
Cel mai recent focar a fost depistat la o fermă comercială din Pădureni, unde, în prima fază vor fi ucise aproximativ 18.300 de porci din efectivul de 42.000. Acest lucru este posibil întrucât porcii sunt crescuți în clădiri separate.
Animalele vor fi monitorizate în următoarele 8 – 10 zile, iar cele care nu prezintă semne de boală nu vor fi ucise.