Primul brunch în Țara morilor de apă, la Rudăria
Articol de Radio Timișoara, 9 aprilie 2023, 06:11
Asociația Acasă în Banat pregătește, în luna aprilie, primul brunch în Țara morilor de apă, la Rudăria (Eftimie Murgu).
Turiștii sunt așteptați pe 22 aprilie aprilie la cel dintâi brunch organizat la Rudăria, unde localnicii îi vor aștepta cu preparate tradiționale. Printre acestea se numără coleșă cu brânză friptă, salată cu ciganea-n cap, pită de casă făcută cu făină de grâu, măcinată la moara Brușoanea și colăreți cu lapce.
Brunchul de la Rudăria este organizat în 22 aprilie, de la ora 11.00, de Asociația My Banat, în parteneriat cu Asociația Acasă în Banat și Primăria Eftimie Murgu.
În program se regăsesc și un tur ghidat la Morile de apă din Rudăria, târg de produse locale, diverse ateliere și o demonstrație de măcinat făina la Moara Brușoanea.
Numărul locurilor este limitat la 40, iar înscrierile se pot face pe site-ul www.eat-local.ro.
PROGRAMUL EVENIMENTULUI
11,00 – Deschidere și prezentare gazde- Maria și Remus Craia
11,00 – 13,00 – Experiențe culinare locale
13,00 – 15,00 – Tur ghidat la Morile de apă din Rudăria
11,00 – 15,00 – Târg de produse locale în curtea gazdelor – producători din Caraș Severin: brânză, cașcaval și alte produse lactate, miere, dulcețuri, siropuri din fructe locale, oțet de prună
11, 00 – 15,00 – Activitățiși ateliere
Atelier de făcut «pantofi »
Demonstrație de măcinat făina la Moara Brușoanea