AUDIO / Ziua meciurilor-spectacol, la Debrecen!
Sala « Fonix » din Debrecen va primi azi, probabil, cea mai numeroasă asistenţă de la acest Campionat European de handbal fete. Pe lângă cele două grupuri de scandinavi care au venit pe toată perioada competiţiei românii şi maghiarii vor crea un duel spectaculos şi în tribune. Prima zi cu trei meciuri la Debrecen are următorul program:
- Polonia-Danemarca (ora 17), un meci pe care tehnicianul danez al polonezelor îl consideră un meci normal
- Norvegia-Spania (ora 19,15), jocul formaţiilor cu punctaj maxim până acum
- Ungaria-România (ora 21,30), meciul cu cea mai mare încărcătură emoţională.
Articol de Viorel Jurcut, 13 decembrie 2014, 12:36
- Polonia-Danemarca (ora 17), un meci pe care tehnicianul danez al polonezelor îl consideră un meci normal
- Norvegia-Spania (ora 19,15), jocul formaţiilor cu punctaj maxim până acum
- Ungaria-România (ora 21,30), meciul cu cea mai mare încărcătură emoţională.
Ziua meciului cu Ungaria îi răscoleşte unele amintiri lui Gheorghe Tadici în privinţa lotului; strategic sau nu, poate pentru a crea o justificare în cazul unei ipotetice înfrângeri cu Ungaria, selecţionerul a amintit la întâlnirea de ieri cu presa de marile absenţe ale României la acest campionat european – cele două jucătoare de pe postul de centru (Laura Oltean şi Luciana Marin) şi experimentata Oana Manea. Tadici e de părere că Oltean la 25 de ani putea fi o foarte bună soluţie la coordonare, acolo unde se face strategia direct din teren:
Fără îndoială, România nu s-a bazat pe jocul de forţă vreodată, dar a mai şi pierdut din această forţă odată cu accidentările amintite, mai ales pe postul de pivot, unde Florina Chintoan va avea azi o partidă incredibil de grea; Chintoan promite să dea tot ce are mai bun:
Nici Ungaria nu se simpte prea bine la acest Campionat European pe care-l organizează. Teoretic adversarele de azi ale tricolorelor noastre au avut o primă fază a grupelor cu echipe mai abordabile decât naţionala României, aici ne referim bineînţeles la grupările cu care a promovat în grupa principală; oricum le-am pune şi le-am calcula Spania şi Polonia nu sunt la nivelul Danemarcei şi Norvegiei. Iar din aceste dueluri, Ungaria vine cu 2p, ceea ce e cam puţin. Selecţionerul Nemeth Andras nu o are la dispoziţie pe inepuizabila Anita Gorbicz, dar conform spuselor lui Gheorghe Tadici soluţii există mai numeroase în naţionala vecină:
România şi Ungaria se cunosc foarte bine, din întâlnirile directe frecvente, cel puţin una pe an. La jocurile oficiale, compatrioatele noastre conduc în meciurile ultimilor 5 ani; în vară şi în toamnă au fost două amicale cu primele garnituri, în care maghiarele au terminat învingătoare. Tânărul inter al naţionalei României, Gabriela Perianu a evoluat şi anul trecut, la CM şi speră la o repetare a victoriei de la Novi Sad: