Lipsa mobilităţii, una din problemele cu care se confruntă Inspectoratul de Jandarmi Caraş – Severin
Una dintre problemele cu care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin se confruntă o reprezintă lipsa mobilităţii, a declarat vineri, col. Adrian Bîcleşanu, inspector-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ‘Gl.bg.Vasile Zorzor’ Caraş – Severin.
Articol de Carla Chiu, 19 decembrie 2014, 15:45
Aceasta este cea mai mare deficienţă. Jandarmeria cărăşeană are asigurată mobilitatea undeva la doar 23% din totalul tabelei de înzestrare. Este mult mai dificil să repari un mijloc, decât să beneficiezi de unul nou. Noi sperăm că prin programul de achiziţii pe 2015 să putem aduce gradul de înzestrare la un nivel superior.
Vineri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean a avut loc evaluarea activităţii desfăşurate de către jandarmii cărăşeni pe parcursul anului 2014.
Rezultate obţinute au fost bune şi foarte bune, însă avem şi anumite deficienţe, dar care nu ne-au împiedicat să ne îndeplinim misiunile. A fost un an deosebit de greu, având în vedere şi campania electorală din turul întâi şi turul al doilea pentru alegerile prezidenţiale, misiuni în care jandarmii şi-au dus contribuţia şi le-au executat în cele mai bune condiţii. De asemenea, rezultatele obţinute ne îndreptăţesc să sperăm că anul care vine să aducă, dacă nu rezultate mult mai bune, măcar la fel de bune ca în acest an, ţinând cont şi de eforturile substanţiale derulate în acest sens.
Pentru anul următor, jandarmii locali vizează continuarea modernizării instituţionale, creşterea eficienţei modului de planificare şi executare a misiunilor din componenţă şi asigurarea continuităţii suportului acestora, în condiţiile restricţiilor bugetare. Mai exact, principalele direcţii pentru 2005 se referă la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, continuarea activităţii de prevenire derulată în cadrul programelor existente şi iniţierea de noi programe preventive, îmbunătăţirea cooperării cu celelalte structuri abilitate, reevaluarea dispozitivelor adoptate pentru executarea misiunilor de pază şi protecţie instituţională, în funcţie de riscurile şi vulnerabilităţile existente.
Sursa foto: caon.ro