Pomana Porcului la Pecica. Echipe din România și Ungaria se întrec în preparate din carne de porc
Concursul gastronomic „Pomana Porcului Pecica” va avea loc duminică, 28 decembrie în oraşul Pecica din judeţul Arad. Ajunsă la cea de-a cincea ediţie, “Pomana Porcului” va începe la ora 7:00 cu întâlnirea echipelor, urmată cu deschiderea oficială, după care preoţii vor oficia o slujbă de mulţumire pentru hrana obţinută după un an de muncă.
Articol de Radio Timișoara, 25 decembrie 2014, 14:00
Apoi urmează sacrificarea porcilor, prin asomare, de către un specialist. La startul concursului se vor alinia 14 echipe din Pecica, Turnu, dar şi din Ungaria, din partea unor localităţi cu care oraşul are o bună colaborare.
Conform primarului Petru Antal, vor fi sacrificaţi 14 porci cu greutăţi cuprinse întrre 100 şi 120 kg, şi în premieră, pe lângă produse specifice tăiatului porcului, în patru ceaune se va prepara şi tocană din carne de bivol, care va putea fi degustată de public la prânz.
Evenimentul va avea loc în spatele Halei Agroalimentare. Concursul se încheia la orele prânzului cu jurizarea produselor realizate de echipe, spectatorii având ocazia să guste din cârnaţi, caltaboşi, jumări.