Verdețurile de sezon, recomandate de nutriționiști după mesele îmbelșugate de sărbătoare
Nutriționiștii atrag atenția asupra importanței pe care o au verdețurile și produsele de sezon în alimentație.
Articol de Radio Timișoara, 6 mai 2024, 18:20
După o perioadă cu mese îmbelșugate și cu alimente solicitante pentru organism, nutriționiștii recomandă echilibrarea dietei cu ajutorul produselor de sezon.
Legumele și fructele de sezon conțin vitamine, minerale și nutrienți necesari pentru buna funcționare a organismului, spune nutriționista Iren Alexoi.
“Este perioada verdelui și știm bine că alimentele cu frunze verzi conțin de la acid folic, magneziu, calciu, fibre, clorofilă foarte multă, care ne ajută pentru detoxifierea ficatului. Deci ar fi bine să fie bine venite pe masa noastră în orice combinație, de la ciorbe de ștevie, leurdă până la o mâncare de spanac sau de urzici sau să le mâncăm crude, dacă doriți. Există varianta de smoothie, de shake cu toate aceste verdețuri pe care le găsim. De la salate până la mâncăruri gătite, le putem folosi în meniul zilnic”, spune Iren Alexoi.
Nutriționiștii subliniază că este important să cunoaștem provenniența verdețurilor pe care le achiziționăm. Nu e recomandat să cumpărăm, de exemplu, urzicile de la persoane care le culeg din zone cu circulație rutieră.
Foto: pexels.com