Povestea unei cărți vechi, atelier creativ la Podul de Poveste
21 iunie 2024 @ 18:00 –
Atelierul vă invită să descoperiți secretele cărților vechi, cu pagini îngălbenite, care se găsesc în anticariate, și să vă imaginați povestea lor.
Articol de Dana Florea, 21 iunie 2024, 18:00
În general, cărțile vechi sunt ca niște bunici înțelepți care au adunat experiență și povești în drumul lor lung de prin rafturile oamenilor. Ele au uneori cuvinte scrise pe care nu le găsim în cărțile noi. Cărțile vechi au povestea lor nescrisă, pe care puteți să o scrieți voi. Să vă întrebați ale cui au fost înainte oare? Au stat pe raft lângă o plantă sau un geam? La bloc, oare? Sau poate la casa, într-un pod? Le-a citit un băiat sau o fată? Care e povestea lor?
Așadar, puteți alege chiar voi povestea cărților vechi, participând la atelierul creativ ghidat de Adina Husar, vineri, 21 iunie 2024, în Parcul Uzinei din Timișoara, lângă Podul de Poveste. Veți avea ocazia să descoperiți mai multe cărți și să vă imaginați poveștile lor.
Atelierul este prietenos pentru copii, adulți și seniori.
Sunt asigurate toate materialele necesare. Participarea este gratuită, însă necesită înscriere AICI.
Adina Husar este o iubitoare de cărți convinsă. A absolvit Facultatea de Științe Politice, Filozofie și Științe ale comunicării, secția Jurnalism în cadrul Universității de Vest din Timișoara. A inițiat diferite proiecte de implicare socială, printre care se numără Viață nouă pentru o carte veche și Cărți pentru alimente. În prezent dorește să înființeze mini-biblioteci în scări de bloc și alte spații sociale. Tot din iubirea s-a infinită pentru cărți a deschis anul trecut Anticariatul Queen, în ideea de a recupera cărțile vechi și a le readuce în viețile oamenilor. A hotărât să susțină primul său atelier creativ în cadrul proiectului Crossroads pentru a inspira oamenii să respecte cărțile vechi și să îi sensibilizeze la poveștile care pot să se ascundă în viața fiecărei cărți.
Evenimentul face parte din proiectul Crossroads, inițiat de Livia Mateiaș, prin care oamenii comunității sunt invitați să-și împărtășească talentele oferind ateliere creative pe diferite domenii la Podul de Poveste.
Un proiect artouching în colaborare cu Nadace Via.
Mai multe evenimente din Timișoara și din partea de vest a țării.