Vibrații dub și influențe electrice, la o nouă ediție Launmomentdat în parc
12 iulie 2024 – 14 iulie 2024 @ 12:00 – 23:00 –
Programul include artiști precum Bukkha, Dreadsquad, Zona*Verde, 7One, ZO, Maica-ta, Mighty Boogie, Pseudub și Jon Jitsu.
Articol de Dana Florea, 12 iulie 2024, 12:00
În perioada 12-14 iulie 2024, Asociația La Figurat vă invită în Parcul Regina Maria din Timișoara, la cea de-a șaptea ediție a festivalului Launmomentdat în parc, unde muzica, arta și teatrul sunt în centrul atenției, alături de diverse activități culturale.
Programul oferă oportunități de explorare culturală și include artiști precum Bukkha, Dreadsquad, Zona*Verde, 7One, ZO, Maica-ta, Mighty Boogie, Pseudub și Jon Jitsu. Aceștia prezintă în fața publicului diverse stiluri și ritmuri de dub, reggae, hip-hop și alte influențe electrice, unde fiecare artist aduce o interpretare personală și distinctivă care completează atmosfera festivalului.
Originar din Lafayette, Louisiana, Bukkha și-a început cariera dub în 2007. Cunoscut pentru seturile sale pline de energie, a devenit un personaj cheie în scena dub/bass americană înainte de a se muta în Spania în 2016. Susținut de legende precum Mala, Channel One și V.I.V.E.K, a lansat la case de discuri de top precum Moonshine și Innamind. Ulterior, a lansat două case de discuri, UNFOLD și BUKKHA, continuând să împingă limitele genului.
Proiectul Dreadsquad a pus Polonia pe harta ritmurilor dancefloor cu bassline exploziv. Prin intermediul casei Superfly Studio din Lodz, fiecare piesă îmbină perfect sunetele jamaicane de Reggae, Dub, Dancehall, Ska și Rocksteady cu ritmurile moderne de Breakbeat, Jungle, Dubstep și Garage.
ATELIERE INTERACTIVE
Ediția de anul acesta găzduiește o serie de ateliere susținute de partenerii locali – Teatrul Labirint, Asociația Ceva de Spus și Oilright.
Sebastian Dobrescu, actor, regizor și coordonator al Teatrului Senzorial este ecunoscut pentru abordarea sa inovatoare în domeniul teatrului, care se concentrează pe producții și experiențe teatrale interactive care implică publicul.
Primul atelier, dedicat meditației ghidate, oferă participanților o călătorie prin labirintul minții și adâncurile imaginației, fiind ghidați de sunetul cald al bolurilor tibetane și al tobei shamanice. Al doilea atelier – Tarot Cafe, este destinat celor curioși de lumea tarotului, fie că sunt amatori sau pasionați. Atelierele au loc sâmbătă și duminică, între orele 14:00 și 16:00.
Asociația Ceva de Spus și Oilright organizează jocuri și ateliere de dezvoltare personală pentru a promova incluziunea și integrarea socială, contribuind la creșterea încrederii în sine și la acceptarea diversității în comunitatea locală. Asociația Ceva de Spus încurajează participanții să fie conștienți de diverse realități și să creeze un mediu unde fiecare membru al comunității se simte acceptat și apreciat, indiferent de abilitățile lor. Oilright se concentrează pe construirea unei comunități sustenabile prin ateliere de reciclare și inițiative ecologice, promovând protejarea mediului și un stil de viață responsabil și sustenabil. Atelierele au loc între orele 16:00 și 18:00.
POP-UP FAIR
Publicul are ocazia să se întâlnească la Pop-Up Fair cu artizanii locali și să descopere poveștile lor unice, precum și produsele lor minunate. (orele 12:00-20:00).
Printre expozanți se numără:
- Ceramiceanu este un studio de ceramică, situat în Timișoara. Cu o experiență de peste 10 ani, lucrările Laurei sunt create de pasiunea pentru frumusețe, exprimarea individualității și relaționarea dintre oameni și natură.
- Orfevru creează ornamente purtabile de inspirație atemporală, folosind metale colorate și asortate cu materiale organice și minerale rare. Aceste bijuterii sunt adevărate opere de artă, destinate să aducă o notă de eleganță și unicitate oricărei ținute.
- Ecoóp Fabric, prima cooperativă de artă și meșteșug cu focus pe sustenabilitate din Timișoara, va fi prezentă la târg. Aceștia reunesc producători locali care promovează o viață sănătoasă și soluții de reducere a plasticului.
- Momo’s Crochet aduce la târg jucării croșetate cu pasiune și atenție la fiecare detaliu. Fondată de o tânără de 22 de ani, care și-a descoperit pasiunea pentru tehnica amigurumi în timpul pandemiei, Momo’s Crochet oferă acum o colecție de peste 100 de modele de jucării.
- Simo’s Ceramics este un atelier de ceramică specializat în design de obiect cu valențe artistice. Produsele ei servesc un rol vizual, prin tiparul de obiect sculptural, decorativ, având caracteristici utilitare.
Evenimentul se desfășoară zilnic între orele 12:00-23:00. Intrarea este liberă.
Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
Mai multe evenimente din Timișoara și din partea de vest a țării.