Parcuri mai mici și mai multe, variantă de lucru pentru zonele verzi ale Timișoarei
Edilul Timișoarei susține că noile contracte pentru întreținerea spațiilor verzi trebuie să fie mai flexibile.
Articol de Radio Timișoara, 22 iulie 2024, 17:00
Transformarea unor mici terenuri virane în parcuri este de preferat reabilitării unor mari parcuri existente, este viziunea lui Dominic Fritz, pentru noul mandat.
Primarul Timișoarei a admis că unul dintre marile parcuri care au nevoie de reabilitare este Parcul Copiilor, dar nu a și oferit un orizont de timp în acest sens.
“Asta a fost abordarea noastră în acest prim mandat, care va continua, să transformăm spații virane, fără mari investiții și proiecte care durează cinci ani, în spații pentru comunitate, mici spații verzi. Dincolo de proiecte mari, asta vreau să intensific, să cumpărăm mese de ping-pong, să le punem unde se poate, să plantăm plante perene, cum am făcut-o în Piața Bălcescu. Pe partea de investiții, avem mai multe parcuri la care lucrăm, parcuri noi. Cel mai mare în Ciarda Roșie pe mai multe hectare”, spune Dominic Fritz.
Primarul Timișoarei a adăugat că noile contracte de întreținere a spațiilor verzi ar trebui să fie mai flexibile, astfel încât firmele să poată fi plătite pentru lucrări suplimentare sau majorări de prețuri.
“Lucrăm la un nou set de contracte pentru întreținerea spațiilor verzi și a parcurilor și încercăm să învățăm din lucrurile care nu funcționează. Uneori, contractul e făcut prea rigid, se scumpesc anumite piese și atunci firmele nu mai vor să le cumpere la prețurile agreate acum cinci ani. Trebuie să avem, pe de o parte, o mai mare flexibilitate, pe de altă parte și o mai mare trasabilitate de fapt a acestor firme și să le tragem la răspundere acolo unde nu-și fac treaba”, mai spune primarul Timișoarei.
Dominic Fritz mai spune că timișorenii trebuie să fie conștienți că nu se poate ca în tot orașul să fie gazon englezesc, el fiind mai degrabă adeptul aranjamentelor din flori perene.