Studiu: Românii au încredere în mâncarea gătită acasă
Românii plănuiesc să cumpere în următoarele şase luni mai multe fructe, legume, apă, seminţe, iaurt şi produse din peşte, semnificativ mai mult decât media europeană, conform unui studiu care oferă informații despre 60 de țări din lume. În plus, românii au încredere în produsele naturale, pe care le consideră mai scumpe, potrivit unui studiu referitor la alimentaţia sănătoasă.
Articol de Radio Timișoara, 10 februarie 2015, 17:23
‘Mâncărurile gătite în casă le dau siguranţă deoarece ştiu din ce ingrediente sunt preparate’, mai arată studiul.
Aproape jumătate (49%) dintre respondenţii la nivel global cuprinşi în acest studiu se consideră supraponderali.
‘Ratele obezităţii în întreaga lume accelerează şi nu numai în ţările dezvoltate. De fapt, 62% din cele 671 de milioane de persoane obeze trăiesc în ţările dezvoltate’, conform studiului Global Burden of Disease din 2013.
Studiul a estimat că 2,1 miliarde de oameni, aproape 30% din populaţia globală, sunt supraponderali sau obezi şi demonstrează încercările consumatorilor de a se ocupa de sănătatea lor: 50% dintre aceştia încearcă în mod activ să piardă din greutate, iar 88% sunt dispuşi să plătească mai mult pentru produse alimentare cu proprietăţi sănătoase, într-o anumită măsură.
Studiul Nielsen Global Health & Wellness a adunat 30.000 de respondenţi din mediul online din 60 de ţări.