Fizica și Matematica de la Universitatea de Vest, recunoscute internațional
Activitatea de cercetare desfășurată la Universitatea de Vest din Timișoara a primit o nouă recunoaștere internațională. Clasarea pe poziții importante, la nivel mondial, este menționată de University Ranking by Academic Performance, topul internațional al universităților după performanța academică.
Articol de Radio Timișoara, 24 februarie 2015, 12:17
Domeniile Fizică și Matematică au obținut poziții de top la nivel național și internațional. În cadrul clasificării menționate, la nivel României Universitatea de Vest din Timișoara se află pe locul 2 la fizică, iar în cazul matematicii, pe locul 5. La nivel internațional, pozițiile ocupate sunt 510, respectiv 630.
În topul URAP, din care fac parte 18 universități din România, sunt prezente toate cele cinci universități din consorțiul Universitaria. Acesta este format din Universitatea București – poziția 2, Universitatea Babeș Bolyai – poziția 3, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași – poziția 4, Universitatea de Vest din Timișoara – poziția 5 și Academia de Studii Economice din București – poziția 15.
Clasamentul a luat în considerare numărul de lucrări publicate și indexate în Web of Science, criteriu după care se măsoară cantitatea și dinamica activității de cercetare dintr-o universitate. S-a ținut cont, de asemenea, de numărul citărilor indexate și impactul publicațiilor asupra altor cercetători.
Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, consideră că “cercetarea ne aduce vizibilitate și ne pune în directă colaborarea cu cele mai bune institute de profil din lume, iar studenții sunt beneficiari direcți ai creșterii competitivității internaționale. De asemenea, financiar, cercetarea aduce comunității sume considerabile prin care ne dezvoltăm în continuare“.
UVT a fost prezentă în numeroase alte clasamente, precum top 200 cu domeniul limbi moderne, clasarea în top 800 la nivel mondial și poziționarea printre cele mai bune 50 instituții de învățământ superior din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală.
Sursa foto: Eye in the Sky