Pericol: Coralii din Marea Barieră de Corali ingerează plastic
Coralii din Marea Barieră de Corali din Australia ingerează micile fragmente de plastic care poluează din abundenţă apele Oceanul Pacific. Rezultatul apare într-un studiu realizat în laborator de o echipă de cercetători australieni, alarmaţi de consecinţele ecologice ale acestui fenomen.
Articol de Radio Timișoara, 24 februarie 2015, 14:08
‘Dacă poluarea cu microparticule de plastic creşte în zona Marii Bariere, coralii ar putea fi afectaţi, în măsura în care cavităţile micilor lor stomacuri se înfundă cu plastic ne-asimilabil’, o cercetătoare la James Cook University, din statul australian Queensland.
Microplasticele sunt definite ca particule care măsoară mai puţin de jumătate de centimetru.
Cercetarea a descoperit fragmente de plastic ‘în profunzimea polipilor coralilor, acoperite de ţesut digestiv’, care pot afecta capacitatea acestor organisme de a digera hrana tradiţională.
De asemenea, cercetătorii au colectat apă din apropierea Marii Bariere de Corali, înscrisă în Patrimoniului Mondial UNESCO, în care au descoperit microparticule de plastic, inclusiv polistiren şi polietilenă, în cantităţi mici. Studiul a fost publicat în jurnalul Marine Biology.
Sursa foto: georgevalah.wordpress.com