’’Noaptea Europeană a Muzeelor’’ – Live la Radio România Cultural
Noaptea de 17 spre 18 mai este „Noaptea Europeană a Muzeelor”. În Europa şi, de câţiva ani, în întreaga lume, milioane de vizitatori iau cu asalt instituţiile de cultură care devin astfel mai vii şi mai primitoare, oferind, totodată, cu acest prilej, acces la exponatele lor mai puţin accesibile dar şi evenimente special dedicate acestei seri.
Articol de Radio Timisoara, 17 mai 2014, 10:23 / actualizat: 31 mai 2014, 4:33
Radio România Cultural vă invită, sâmbătă, 17 mai, între orele 22:15-24:00, pe frecvenţele sale din toată ţara şi pe www.radioromaniacultural.ro sau pe aplicaţia mobilă descărcată gratuit din appstore si googleplay, la un maraton, în direct pe calea undelor, al muzeelor din Bucureşti şi din ţară, dar şi de la Paris şi din alte capitale ale lumii.
O echipă formată din 15 reporteri va transmite în timp real din 22 de muzee pentru a aduce informaţii şi atmosfera acestui eveniment în casele tuturor ascultătorilor. Din studio, Sorina Goia si Radu Croitoru vor gestiona acest maraton al vizitelor pe calea undelor la Radio România Cultural.
Vom afla ce se întâmplă în toate muzeele bucureştene, vom merge şi la Paris, Madrid sau Roma pentru a ne întoarce la Craiova, Sibiu ,Cluj ,Târgu Mureş, Constanţa, Iaşi. Vom veni cu informaţii „de culise” de la muzeografii ce trebuie să facă faţă numărului, uneori neaşteptat de mare de vizitatori, aceştia din urmă fiind invitaţi permanent să intervină în emisiune de la faţa locului pentru a-şi spune la cald impresiile.
Toţi ascultătorii care intră în direct vor primi premii din partea Radio România Cultural.
Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi se află, deja, la a zecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.