Manageri schimbați la liceele cărășene unde s-au înregistrat rezultate slabe la Bacalaureat
Rezultatele înregistrate la Bacalaureat în acest an sunt sub aşteptările conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, chiar dacă, procentual, le depăşesc pe cele din ultimii ani, fapt pentru care este necesară luarea unor măsuri care vor merge până la schimbarea managerilor respectivelor instituţii şcolare, a declarat inspectorul şcolar general, Dan Nicolae Grindeanu.
Articol de Carla Chiu, 22 iulie 2015, 16:02 / actualizat: 9 decembrie 2015, 14:07
‘Creşterea numărului de liceeni din Caraş-Severin care au promovat examenul de Bacalaureat ne bucură, dar nu ne mulţumeşte. Faptul că a crescut procentul de promovabilitate se datorează calităţii managementului din licee, pe monitorizarea activităţii de către Inspectorat atât la nivelul elevilor, cât şi la nivelul catedrelor de specialitate, cu accent deosebit pe matematică şi limba română, precum şi pe o relaţie mai bună de conlucrare cu autorităţile locale. Totuşi, au fost licee cu rezultate foarte proaste, iar acolo sunt necesare luarea unor măsuri severe.’
Potrivit inspectorului şcolar general, acolo unde întârzie să apară rezultatele, cum este cazul liceelor tehnologice din Prigor, Lăpuşnicu Mare sau Ciudanoviţa, cu rezultate de sub 20 la sută la Bacalaureat, nu se mai justifică menţinerea managerului în funcţie.
‘Inspectoratul Şcolar are autoritatea necesară pentru a detaşa în interesul învăţământului, pe perioadă limitată de cel mult un an, până la organizarea concursului, cadre didactice care demonstrează calitate în ceea ce întreprind. Or, dacă s-a constatat că un director, un manager are rezultate constant slabe, atunci nu se justifică prelungirea contractului, ci întreruperea lui.’
În judeţul Caraş-Severin, în acest an, procentul de promovare, după rezolvarea contestaţiilor, a fost de 62%, faţă de anul şcolar anterior, când elevii au reuşit să promoveze în proporţie de aproximativ 50% la sută, şi de doar 44%, acum doi ani.
Sursa: Agerpres, foto: infocs.ro