Pomana Porcului la Pecica. Se întrec echipe de măcelari din România și Ungaria
Concursul gastronomic „Pomana Porcului Pecica” va avea loc mâine, în oraşul arădean.
Articol de Radio Timișoara, 26 decembrie 2015, 17:10 / actualizat: 26 decembrie 2015, 20:01
Ajunsă la cea de a 6-a ediţie, Pomana Porcului, va începe la ora 7:30 cu întâlnirea echipelor, urmată cu deschiderea oficială, după care preoţii vor ţine o scurtă slujbă de mulţumire pentru hrana obţinută după un an de muncă. Urmează sacrificarea porcilor, care se va face prin asomare de către un specialist.
La startul concursului se aliniează zeci de măcelari din Pecica, Turnu, dar şi din 3 localităţi din Ungaria.
Potrivit primarului Petru Antal, vor fi sacrificaţi 12i porci cu greutăţi cuprinse întrre 100 şi 120 de kg.
Publicul poate sa asiste la concurs încă de la prima oră. Evenimentul va avea loc în spatele halei agroalimentare.
Foto: glsa.ro/arhiva