Opinii politice, după propunerea de modificare a Legii de organizare Radioului şi Televiziunii Publice
Articol de Radio Timișoara, 1 martie 2016, 11:32
În urmă cu doi ani, pe un plan de redresare al Societăţii Române de Televiziune, Parlamentul s-a manifestat ca girant, ca garant al unui împrumut. Este nefiresc noi să garantăm orice fel de împrumut, să se pretindă noi şi noi bani pentru Televiziune, câtă vreme ea funcţionează într-un cerc vicios, absolut ineficient şi neperformant. Ba mai mult decât atât, noi suntem culpabili, noi toţi parlamentarii, că am acceptat, am tolerat această existenţă a Televiziunii în registrul ineficienţei şi nu am apelat la niciun fel de verificări, deşi Televiziunea Publică, şi Radioul, de altfel, sunt sub control parlamentar.
Nici senatorul UNPR, Haralambie Vochiţoiu, nu vede în modificarea legii de profil, o soluţie pentru situaţia în care se află Televiziunea Publică. El a anunţat că partidul pe care-l reprezintă va susţine interesele angajaţilor din aceste instituţii şi pe cele ale românilor, în general:
Nu vrem să fie distrus Radioul Public după atâţia ani, şi nici Televiziunea Publică, dar noi credem că ele nu trebuie să fie despărţite şi, ulterior, să intre în dificultate. Trebuie găsite soluţii împreună cu conducerea, cu administraţia de acolo şi cu angajaţii de acolo
Amintim, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului, Georgică Severin, a depus o propunere legislativă, în regim de urgenţă, care prevede separarea funcţiei de preşedinte al consiliului de administraţie de cea de director general al SRR şi SRTv şi incompatibilităţi pentru membri ai consiliilor de administraţie.
Aceştia din urmă ar trebui să renunţe să facă parte din partide sau din structurile de conducere ale organizaţiilor sindicale.
Sursa: Radio Romania Actualitati / Foto: rador.ro