Cele mai noi invenții și inovații la Salonul Internaţional „Traian Vuia” de la Timişoara
25 mai 2016 – 27 mai 2016 @ 9:00 – 18:00 – Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,Traian Vuia”, aflat la a doua ediție, se deschide la Timișoara în perioada 25-27 mai 2016, la Casa Tineretului. Vor fi prezentate invenții din țară și străinătate, din mai multe domenii: mecanică, electronică, informatică, construcții, instalații, medicină, securitate-salvare, agricultură, protecția mediului și altele. Multe dintre invenții au fost prezentate […]
Articol de Dana Florea, 25 mai 2016, 09:00 / actualizat: 17 noiembrie 2021, 10:14
Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,Traian Vuia”, aflat la a doua ediție, se deschide la Timișoara în perioada 25-27 mai 2016, la Casa Tineretului.
Vor fi prezentate invenții din țară și străinătate, din mai multe domenii: mecanică, electronică, informatică, construcții, instalații, medicină, securitate-salvare, agricultură, protecția mediului și altele.
Multe dintre invenții au fost prezentate la saloane naționale și internaționale de profil din București, Cluj, Iași, Geneva, Bruxelles, Nürnberg, Chișinău sau Zagreb.
Festivitatea de deschidere oficială a evenimentului va avea loc în data de 25 mai, la ora 11.00.
Cele mai valoroase invenții vor fi premiate cu medalii de aur, de argint, medalii de bronz și premii speciale. Jurizarea se face după criteriile: noutate, aplicaţii, avantaje, preţ, impact social/economic/mediu. Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 27 mai, la ora 19.00 ,odată cu închiderea evenimentului.
Anul trecut Marele premiu al Salonului de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia” Timişoara a fost câştigat de invenţia: ”Mini incubator biologic cu sistem microfluidic de elimentare”, autori: Ion Stan, Carmen Aura Moldovan, din cadrul instituţiei ELECTECH RESEARCH & CONSULTING SRL Bucureşti.
Evenimentul este organizat de Societatea Inventatorilor din Banat.
Salonul va fi deschis la Casa Tineretului între orele 9.00 – 18.00. Intrarea este liberă.
Societatea Inventatorilor din Banat (SIB) dorește să promoveze proiectele de inovare și inventică utile revitalizării economiei românești și să ajute la înființarea de noi locuri de muncă. Printre obiectivele filialei se enumără și găsirea și promovarea tinerilor talentați cu idei inovative și de inventică, înființarea unor centre de creație în care tinerii de la cele mai fragede vârste să-și dezvolte abilitatea de realizare a unor proiecte inovative și de inventică, atragerea fondurilor europene și crearea și dezvoltarea unor legături funcționale între inventatorii și investitorii din țară şi din afara granițelor. Totodată, membrii SIB îşi propun să facă posibilă recunoașterea pe plan internațional a unor mărci și invenții românești și își doresc să creeze un sistem inventator-mass media–investitor pentru promovarea invențiilor și prezentarea rezultatelor.
Mai multe evenimente din Timişoara şi din partea de vest a ţării.
(Foto: cluster-app.ro)