Noi discuții pe tema viitorului traseu al Revoluției de la Timișoara
Traseul Revoluției de la Timișoara, proiect realizat cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a devenit din nou subiect de dezbatere.
Articol de Radio Timișoara, 8 iulie 2024, 17:47
Revoluționarul Corneliu Vaida reclamă faptul că locul în care a căzut prima victimă nu este marcat corespunzător.
“Eu sunt unul care insist ca locul unde a decedat prima victimă a Revoluției, respectiv Rozalia Popescu, în amiaza zilei de 17 decembrie 1989, cred că acest lucru trebuie marcat și inclus în traseul Revoluție în mod distinct, nu să fie pus la grămadă cu zona Băilor Neptun, pentru că este la 400 de metri de zona Băilor Neptun. Locul acela să fie marcat măcar cu o placă pe caldarâm”, spune Corneliu Vaida.
Viceprimarul Ruben Lațcău spune că se va recurge la o solutie de compromis, în așa fel încât traseul să marcheze acest loc.
“De acord cu placa, cu inserția. Motivul pentru care aș dori să nu schimbăm, în acest moment, proiectul este din cauza faptului că odată ce-l mutăm, trebuie să reluăm întregul proces de autorizare de la zero, adică toate avizele, dar cu siguranță o placă de bronz putem să includem în acea zonă și am și vorbit deja cu proiectantul despre asta. Nu mi-e clar că vom avea sau nevoie de autorizație, dar chiar dacă avem, o s-o facem”, spune Ruben Lațcău.
În urma discuțiilor, Consiliul Local Timișoara a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Valoarea estimată a investiției depășește 10 milioane de lei.