Pregătiri pentru deszăpezire. DRDP Timișoara poate interveni la prima ninsoare
Contractele cu firmele de deszăpezire au fost semnate la nivelul județului Timiș cât și pentru drumurile naționale și autostrăzile din vestul țării.
Articol de Radio Timișoara, 16 octombrie 2024, 18:58 / actualizat: 17 octombrie 2024, 8:25
Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara este pregătită să intervină pe drumurile naționale și tronsoanele de autostradă din vestul țării, dă asigurări instituția.
Potrivit purtătorului de cuvânt, Alina Sabou, contractele cu firmele specializate în deszăpezire au fost semnate.
“Au fost semnate contracte cu prestatori pentru toate drumurile naționale și autostrăzile pe care le avem în administrare, pentru perioada 1 noiembrie – 31 martie. Utilajele vor intra în baze etapizat, cu începere din 1 noiembrie, în funcție de condițiile meteo. Momentan avem un stoc de peste 16.000 de tone de sare și clorură de calciu, stocuri care se vor suplimenta pe parcurs. Firmele prestatoare au peste 500 de utilaje necesare activității de deszăpezire, la care se adaugă alte circa 110 utilaje proprii”, spune Alina Sabou.
La rândul său, Roxana Muntiu, consilier de comunicare la Consiliul Județean Timiș, spune că, pentru cei 1.200 de kilometri de drumuri județene, sunt încheiate contracte de deszăpezire cu trei firme. Pentru o intervenție eficientă, județul a fost împărțit în patru zone.
“În fiecare din cele patru sectoare, va fi organizată câte o bază unde se vor stoca materialele antiderapante, precum și câteva puncte de sprijin pentru eficientizarea intervențiilor de dezăpezire. Operatorii sunt obligați să asigure în fiecare bază un stoc tampon de 50 de tone de sare, 200 de tone de nisip și 2 tone de clorură de calciu. De asemenea, în cele patru zone vor fi folosite 64 de utilaje pentru înlăturarea zăpezii”, pune Roxana Muntiu.
Coordonarea lucrărilor de deszăpezire de pe drumurile județene va fi realizată de comandamentul instituit la nivel județean. În paralel, va fi constituită și o comisie care va face controale pe teren pentru a verifica modul în care companiile duc la îndeplinire sarcinile asumate prin contract.