Aleșii locali votează astăzi dacă au voie copiii să țipe în parcuri și facilități fiscale pentru datornici
Articol de Radio Timișoara, 1 martie 2016, 07:40
Un proiect de hotărâre inițiat de primarul Nicolae Robu și aflat pe ordinea de zi vizează modificarea actualului sistem de semnalizare și dirijare a circulației. Concret, primarul propune aprobarea unui studiu de oportunitate care ar permite gestionarea semafoarelor din oraș și a indicatoarelor rutiere de către firma primăriei, Societatea de Drumuri Municipale.
Regulamentul de funcționare a locurilor de joacă din oraș este un alt proiect care ar putea isca discuții aprinse. Consiliul Local a mai aprobat un astfel de proiect, dar în regulament au scăpat mai multe prevederi care au atras o serie de ironii la adresa Timișoarei. Printre acestea, și aceea că micuții nu au voie să țipe în parc. Noul regulament le permite copiilor să țipe în parcuri sau în locurile de joacă, dar copiilor le este interzis să se joace cu mingea dacă nu sunt prevăzute terenuri concepute special pentru asta. Pentru distrugerea mobilierului din parcuri sau pentru ruperea florilor, amenzile pot ajunge până la 2.000 de lei.
În ședința de astăzi, aleșii locali sunt chemați să spună dacă sunt de acord ca primăria să își exercite dreptul de preempțiune și să cumpere mai multe clădiri scoase la vânzare la prețuri care depășesc un milion și jumătate de euro. Printre clădirile pentru care se solicită exprimarea dreptului de preempțiune este și fosta clinică de Oncologie de pe strada Mihai Viteazul, scoasă la vânzare pentru prețul de 850.000 de euro.
Consilierii PSD revin în ședința de azi cu un proiect care prevede facilități fiscale pentru datornicii care își achită integral debitele la bugetul local, proiect care a mai fost în Consiliul Local, dar a fost respins.
În domeniul învățământului, consilierii locali sunt chemați să aprobe un proiect privind acordarea burselor școlare, dar și un uparteneriat cu Inspectoratul Școlar pentru Centrul de Excelență. De asemenea, viceprimarul Dan Diaconu va prezenta un raport de activitate, dar va fi pusă în discuție și problema contractului dintre Retim și Primăria Timișoara.
Ședința este programată să înceapă la ora 15.00.