CJ Timiș construiește cu 13 milioane de lei un centru de recuperare pentru copii și adolescenți cu nevoi speciale
Articol de Radio Timișoara, 15 mai 2019, 11:25
Articol de Radio Timișoara, 15 mai 2019, 11:25
În județul Timiș va fi construit un centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilități.
Consiliul Județean Timiș alocă aproape 13 milioane de lei pentru construirea centrului. Serviciul de realizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic a fost achiziționat, prin licitație, cu suma de 195 000 de lei +TVA.
Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități va funcționa în cadrul Centrului de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, o unitate de învățământ aflată sub finanțarea CJ Timiș.
Autoritățile propun realizarea centrului în Timișoara, pe strada Cornelia Sălceanu, pe un teren cu o suprafață de 2360 metri pătrați. Capacitatea noului centru de recuperare va fi de 300 de copii și adolescenți cu deficiențe, cu vârsta între 3 luni și 18 ani. Suprafață construită desfășurată estimată a noului centru este de 3200 de metri pătrați, pe patru nivele – demisol, parter, etaj și mansardă.
Noua construcție prevede un bazin de înot, șase săli de grădiniță, două cabinete medicale, șase cabinete psihologice și 27 cabinete pentru terapii specific (logopedie, kinetoterapie, electroterapie, ergoterapie, artterapie, meloterapie, sprijin în învățare, psihoterapie, terapie prin joc, stimulare polisenzorială). De asemenea, au fost prevăzute spații de cazare pentru părinți și copii, cât și o sală pentru luat masa.
„Pentru copiii cu deficiențe, centrul de recuperare poate însemna diferența între o viață autonomă și una dependentă de alții. Astfel de servicii sunt o normalitate pentru o țară europeană, pentru o comunitate construită pe respect și sprijin reciproc. Condițiile create vor fi complexe și la standarde înalte, pentru a oferi cele mai bune șanse de recuperare. În plus, facem viața mai ușoară și pentru părinții acestor copii”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.
Câștigătorul licitației are la dispoziție 120 de zile pentru a realiza atât studiul de fezabilitate, cât și proiectul tehnic. Valoarea totală a investiției publice a fost estimată la aproape 13.000.000 lei, TVA inclus, din bugetul județului.