Cu sau fără telefon mobil la școală, subiect de discuție în Colegiul Prefectural Timiș
Inspectoratul Școlar Timiș este de acord cu utilizarea telefoanelor mobile în clasă, susținând că dispozitivele pot fi folosite ca mijloace de învățământ.
Problema a fost ridicată în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, unde subprefectul Ovidiu Drăgănescu nu s-a arătat de acord cu folosirea telefoanelor mobile în timpul cursurilor.
“Din câte știu eu, la ora actuală nu este voie să mergi cu telefonul mobil la școală, lucru care evident că nu se respectă în nicio unitate de învățământ. Poate că totuși, Inspectoratul ar trebui să intervină ca, cel puțin, la clasele primare cadrele didactice să nu mai solicite prezența telefonului pentru efectuarea unor activități didactice, fiindcă sunt și asemenea cazuri în care profesorul îi obligă pe elevi să vină cu telefonul doar pentru a le indica accesarea anumitor date și materiale din online. Mie mi se pare cam prea mult pentru elevii V-VII sau I-IV”, spune subprefectul Ovidiu Drăgănescu.
Articol de Radio Timișoara, 27 aprilie 2023, 18:58
Una dintre probleme apare în cazul copiilor care ar putea fi excluși din procesul didactic, dacă nu au telefoane mobile. Inspectorul școlar adjunct Simona Bejan spune că acestea pot fi folosite ca mijloace de învățământ.
“Metodele inovatoare de predare sunt și acestea, utilizarea altor device-uri sau a altor mijloace de predare. Exemplu utilizăm Photomath, este o aplicație în care elevii își verifică rezultatele în urma unui algoritm matematic cu telefonul. Eu nu cred că putem să mergem acum, în urmă cu 20 de ani”, spune Simona Bejan.
Totuși, folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs ar putea fi interzise prin Legea învățământului, după ce un amendament al PNL, PSD şi al Ministerului Educaţiei a fost adoptat, luni, de Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor.