FALT contestă obligația ca administratorili de bloc să aibă domiciliul în Timişoara
Aproximativ 30 de persoane au participat la o dezbatere publică organizată de Primăria Timişoara pe tema proiectului care vizează noua metodologie de atestare a administratorilor de bloc.
Articol de Radio Timișoara, 8 decembrie 2017, 07:30
Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari Timişoara, Petru Olariu a solicitat eliminarea din proiect a prevederii care spune că administratorul de bloc e obligat să aibă domiciliul în Timişoara.
“Au vrut să pună – până acum nu era – să fie domiciliul în Timișoara. Noi am zis că suntem cetățeni europeni, nu are ce să caute acolo domiciliul în Timișoara din moment ce pot să practice activitatea în toată țara, care e prin lege. Ca atare, să adaugi nu știu câte lucruri acolo, care nu sunt corecte, nu este corect. Asta cu domiciliul am cerut să fie scoasă afară”, a explicat Petru Olariu.
Preşedintele FALT a mai solicitat şi eliminarea unui articol care prevede retragerea atestatului de administrator în cazul unei reclamaţii. Petru Olariu a declarat că această prevedere e inutilă atât timp cât metodologia prevede că atestatul se retrage în momentul în care nu mai sunt îndeplinite condiţiile.
“Ei au zis că, dacă este o reclamație, analizează reclamația și dacă nu mai îndeplinește condițiile se ridică atestatul. Este scris că, dacă nu mai îndeplinește condițiile, se ridică atestatul. Nu are rost să scrie acolo <în baza unei reclamații>. Pentru că, dacă ei au reclamația, se pot duce să vadă dacă îndeplinești condițiile. Dacă nu le îndeplinești, se ridică atestatul. De ce să pună acolo <în baza unei reclamații>, pentru că nu se ridică în baza unei reclamații”, a mai spus Petru Olariu.
O decizie finală în privinţa metodolgiei e atestare a administratorilor de bloc urmează a fi luată de Consiliul Local.