Dacian Cioloș acuză la Arad că interpretarea legislaţiei de către BEC duce la “situaţii aberante”
Prezent la Arad, președintele PLUS, Dacian Cioloș, și-a exprimat speranța ca Înalta Curte de Casație și Justiție să judece sâmbătă contestația față de decizia Biroului Electoral Central care a respins înregistrarea alianței USR-PLUS.
Articol de Radio Timișoara, 8 martie 2019, 13:49
„Colegii din echipa de juriști a Alianței 2020 USR PLUS lucrează acum la finalizarea acestei contestații care urmează să fie depusă la Înalta Curte de Casație și Justiție în următoarele ore și sperăm noi ca ea să fie judecată mâine. Venim cu toate argumentele inclusiv cu elemente noi ca urmare a solicitărilor sau observațiilor făcute de membrii ai Biroului Electoral Central ieri. Noi considerăm, în continuare că ieri cu elementele care au fost furnizate de reprezentantul nostru în Biroul Electoral Central, în mod normal s-ar fi putut lua o decizie, dar ne vom apăra cauza și la Inalta Curte și sperăm noi să avem câștig de cauză pentru că așa cum am mai spus din punctul nostru de vedere legimitmitatea unor președinți de partide e dată în primul rând de faptul că ei au fost aleși statutar”, a declarat Dacian Cioloș.
Fostul premier a mai declarat că interepretarea BEC a ajuns la „aberații” după ce o alianță în care era implicată PRM a fost respinsă pentru că nu apare semnătura fostului președinte Corneliu Vadim Tudor, care este decedat de câțiva ani.
Liderul PLUS spune că deocamdată decizia BEC pare să fi mobilizat mai mult susținătorii și membrii. Dacian Cioloș consideră că ar trebui modificată legea pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple.
„Sunt exagerări în interpretarea legii, legea e interpretată ad literam in extremis și în felul acesta, practic, nu se recunoaște o situație de fapt și care e legală, pentru că conducerea partidului PLUS și conducerea USR au fost alese legal, statutar. Nu e vina noastră că se tergiversează atât de mult în justiție și procesarea în acte administrative, în Registrul Partidelor, aceste modificări. Dar deciziile la noi au fost luate la timp și noi am notificat la timp tribunalul cu aceste decizii. Și aici cred că ar trebui adaptată și modificată legea, ca să avem niște termene mai strânse și mai clare și mai precise în care astfel de modificări în registrul acela al partidelor să poată să aibă loc ca să nu fim blocați pentru decizie”, a mai declarat Dacian Cioloș.