Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, audiat la sediul central al DNA
Tot astăzi, s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat de procurorii anticorupție și fostul viceprimar al municipiului Timișoara Traian Stoia.
Ascultaţi declaraţia lui Traian Stoia, consemnată de Daniel Dancea, Radio Timişoara:
Articol de Radio Timișoara, 17 februarie 2017, 11:06
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu a fost audiat la sediul DNA din Bucureşti. Înainte de audieri, Nicolae Robu a declarat că nu ştie în legătură cu ce a fost chemat de procurorii anticorpuţie şi a dat asigurări că nu este implicat în fapte de corupţie.
„Nu am emoţii pentru că nu am nicio legătură, nici cu corupţia, nici cu traficul de influenţă. Am primit un telefon să fiu la ora 10,30” a precizat primarul Timişoarei la intrarea la sediul central al DNA.
Dosarul vizează vânzarea cu încălcarea legii a circa o mie de locuinţe naţionalizate din centrul vechi al oraşului, prejudiciul fiind estimat la 40 de milioane de euro, arată surse judiciare. Nicolae Robu spune că este vorba în principal de operaţiuni realizate în mandatul fostului primar, Gheorghe Ciuhandu.
Ascultaţi declaraţia lui Nicolae Robu, la ieşirea de la audieri:
Tot astăzi, s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat de procurorii anticorupție și fostul viceprimar al municipiului Timișoara Traian Stoia.
Ascultaţi declaraţia lui Traian Stoia, consemnată de Daniel Dancea, Radio Timişoara:
Procurorii DNA anchetează retrocedarea ilegală a 968 de case în Timișoara, au declarat, pentru surse judiciare.
La audieri a venit şi fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, care a declarat, la ieșirea de la DNA, că are calitatea de suspect într-un dosar în care se fac cercetări cu privire la vânzarea de locuințe naționalizate.
„Am fost chemat și mi s-a spus că sunt suspect într-un dosar care vizează niște vânzări de locuințe în perioada în care am fost primar. Le-am explicat că acele acte au avut viză juridică și viză de oportunitate din partea serviciilor de specializate. Erau locuințe vândute pe Legea 112, Legea 10. Reproșul este clasic — abuz în serviciu”, a precizat Gheorghe Ciuhandu.
El a adăugat că primăria a vândut 1.300 de locuințe, iar în dosar este vorba de 60 de locuințe.
De asemenea, Ciuhandu a precizat că și-ar fi însușit punctul de vedere al celor care au încheiat contractele „pentru că aveau toate vizele juridice și viza de specialitate”.