Retim nu adună deșeurile rezultate din demolarea garajelor din Arad. Mii de construcții vor fi dărâmate în următorii ani
Materialele rezultate din demolarea garajelor din municipiul Arad nu sunt ridicate decătre compania de salubrizare menajeră. Retim precizează că aceste materiale nu fac obiectul contractului de salubrizare în baza căruia societatea operează în municipiu.
![Retim nu adună deșeurile rezultate din demolarea garajelor din Arad. Mii de construcții vor fi dărâmate în următorii ani Retim nu adună deșeurile rezultate din demolarea garajelor din Arad. Mii de construcții vor fi dărâmate în următorii ani](https://www.radiotimisoara.ro/wp-content/uploads/2018/01/deponeu-ghizela-retim-6.jpg)
Articol de Radio Timișoara, 25 iulie 2018, 14:23
În plus, multe din acoperişurile vechilor garaje sunt din plăci de azbociment, care se încadrează în categoria deşeurilor periculoase şi trebuie colectate în condiţii speciale, cu implicarea autorităţilor locale.
De asemenea, Retim nu colectează deşeuri voluminoase precum mobilier, covoare, saltele şi nici deşeuri din echipamente electrice şi electronice precum maşini de spălat, frigidere, cuptoare. Prin urmare, este interzisă depozitarea acestor tipuri de deşeuri din construcţii, voluminoase şi electrice şi electronice în recipientele pentru deşeuri menajere sau la platformele de colectare din oraş. Acestea nu vor fi ridicate de către echipele de salubrizare, atrage atenţia compania.
Circa 6.000 de garaje vor fi demolate în municipiul Arad până în 2020, din care circa 2.000 de garaje sunt demolate în acest an. Măsura este luată de către municipalitate în cadrul proiectul de regenerare urbană, care vizează revigorarea cartierelor de blocuri construite înaitte de 1989, care este în valoare de cca 50 de milioane de euro, dincare 20 de milioane euro împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi 30 de milioane de euro, contribuţia municipalităţii.