Situația cursurilor de apă din bazinele hidrografice Timiș și Caraș-Severin
Administraţia Bazinală de Apă Banat monitorizează situația cursurilor de apă aflate în bazinele Timiș și Bega.
Articol de Radio Timișoara, 1 mai 2019, 17:58
Se înregistrează următoarele depășiri ale cotelor de pericol: pe râul Sașa, afluent al râului Bega, la stația hidrometrică Poieni, pe râul Bistra, afluent al Timișului, la Obreja.
De asemenea se mai înregistrează depășiri ale cotelor de inundație pe râul Nădrag, pe Feneș, pe râul Sebeș, afluent al râului Timiș, la Turnu Ruieni, şi pe râul Rusca, afluent al râului Bistra, la s.h. Voislova. La toate aceste staţii cotele au tendință de scădere.
Formațiile din Caraș-Severin au intervenit pe râul Bistra la 3 km amonte localitatea Obreja pentru supraînălțarea digului de pe malul stâng al Bistrei pe o lungime de aproximativ 60 de metri. Au fost poziționați saci cu nisip pe ambele maluri ale pârâului Eruga intravilan Obreja pentru a evita inundarea a 7 locuințe aflate în pericol de inundare. În continuare zona este monitorizată de angajații A.B.A. Banat – SGA Caraș-Severin.
În localitatea Crivina, lucrători ai Formației din cadrul SGA Timiș au încărcat alături de ISU Banat 100 de saci cu nisip pentru protejarea unei case aflată în pericol de inundare.
Se mai înregistrează depășiri ale cotelor de atenție pe râurile Timiș cu afluentul Goleț, Bega cu afluenții săi Gladna și Hăuzeasca, Bârzava cu afluentul Valea Mare.
Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă iar formaţiile de lucru, cât şi formaţia de intervenţie, sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune.