Timișenii mai au timp o săptămână să depună proiecte în cadrul bugetului participativ
Articol de Radio Timișoara, 18 mai 2021, 13:35
Articol de Radio Timișoara, 18 mai 2021, 13:35
Timișenii care vor să își înscrie proiectele pentru a fi finanțate în cadrul bugetului participativ mai au la dispoziție o săptămână în acest sens.
Până astăzi au fost depuse 10 proiecte, pe domenii precum protecția și refacerea mediului, IT, sport, poduri și drumuri publice sau educație. Valoare estimată a acestora se situează între 24.000 și 500.000 lei.
Termenul limină de de depunere a proiectelor în cadrul bugetului participativ, inițiativă în premieră pentru județul Timiș, este data de 25 mai. Consiliul Județean Timiș precizează că toate informațiile necesare fiind disponibile pe platforma web creată special, www.bugetareparticipativa.cjtimis.ro.
Propunerile cetățenilorcu impact pozitiv pentru comunitate, validate prin votul timișenilor, vor fi finanțate și implementate de Consiliul Județean. Pentru asta, instituția a pus la bătaie un buget participativ de 1.000.000 lei.
Inițiativele trebuie să se încadreze într-unul din următoarele domenii, pentru obiective care sunt în administrarea județului Timiș: educația; serviciile sociale pentru protecția copilului, a persoanelor cu handicap, a persoanelor vârstnice, a familiei și a altor persoane sau grupuri aflate în nevoie socială; sănătatea; cultura; sportul; protecția și refacerea mediului; conservarea, restaurarea și punerea în valoare a monumentelor istorice și dearhitectură, a parcurilor, grădinilor publice și rezervațiilor naturale; podurile și drumurile publice; turismul; infrastructura de stimulare a economiei și afacerilor; infrastructura IT și de telecomunicații.
Fiecare persoană fizică sau juridică poate formula o singură propunere. Cei interesați vor trebui să completeze titlul, domeniul, descrierea acestuia, localizarea, durata proiectului, beneficiarii, bugetul estimat, detalierea bugetului, pe cât posibil, să atașeze documente relevante (fotografii, schițe, planuri etc.) și să menționeze modul în care inițiatorul dorește sa se implice în proiect (voluntariat, cofinanțare, sponsorizări etc).